Cum vor chinezii sa cucereasca lumea

Cea mai inalta cladire din  lume detine si titlul onorant in Cartea Recordurilor pentru cei 828 de metri inaltime. Dubaiul este locul spectaculos si din acest punct de vedere; cifrele sunt desigur impresionante cand vine vorba de detalii, de la materiale la investitia totala. Insa daca pana acum ne refeream la turnul Burj Khalifa ca cea mai inalta cladire din lume se pare ca putin mai este pana cand sa avem o alta cladire cu aceasta titulatura.

Constructia a ceea ce se intentioneaza a fi cea mai inalta cladire din lume in curand este localizata in China, Changsha. Cu o inaltime de 838 de metri cladirea vrea sa sparga topul prin impresionanta constructie si in timp record, pe o durata de numai 7 luni,  un timp record in lume daca se va concretiza asa cum planul este stabilit. Si conform aceluiasi plan cladirea, care va purta numele „Sky City”, va putea gazdui pana la 30,000 de persoane. Cu o capacitate de 202 etaje, cu 92 de lifturi si nu mai putin de 17 locuri de parcare pentru elicopter cladirea va fi sediul pentru birouri, un hotel, o scoala dar si un spital.

Cand vine vorba de investitie totul merita caci China va fi cu un titlu onorant si dincolo de asta va detine cea mai inalta cladire din lume ca un plus in atractie. Estimata la 700 de milioane de dolari aceasta cladire este doar inceputul a ceea ce se intentioneaza pe termen lung; cu un nou plan de urbanism , cu un concept modern asistam la construirea unui intreg oras demn de admirat.

Impresionant din toate punctele de vedere ceea ce in curand se va inaugura ca fiind „Sky City” este proiectata sa reziste unui cutremur de 9 pe scara Richter. Si daca astfel de masuri de precuatie au fost luate ramane munca intensa, asidua de a crea cat mai repede pentru a stabili recordul.

Articole create 606

Un comentariu la „Cum vor chinezii sa cucereasca lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus