Curmalele, o sursa de sanatate

Cate sau cati din voi stiau ca, curmalele reprezinta o adevarata sursa de sanatate si energie pentru organismul tau? Este adevarat acest lucru deoarece curmalele contin nutrienti care folosesc la o buna functionarea a organismului.

Deoaarece curmalele proaspete nu rezista preaa mult timp, producatorii le usuca, proces in urma caruia creste valoarea acestora calorica si nutritiva, iar concentratia de glucide, proteine si lipide devine mai mare cam de zece ori fata de cea a fructelor proaspete.
Totodata, fluorul care se afla in compozitia curmalelor protejeaza dintii de carii, iar seleniul ajuta la scaderea riscului de cancer si pe cel al afectiunilor cardiace, intarind astfel sistemul imunitar.

In acelasi timp, chiar daca sunt foarte dulci, curmalele au putine calorii, deci nu ingrasa, asa ca pot fi consumate chiar in locul bomboanelor si de cele care acum sunt la dieta si se pregatesc sa fie suple.

In sezonul rece, cand organismul simte nevoia de o imunitate puternica,  pentru a se putea impotrivi virusurilor si microbilor care se afla in jur si pentru a tine piept infectiilor respiratorii, este recomandat consumul de curmale deoarece acestea contin o combinatie excelenta de vitamine A, B si C.

Prin urmare, consumati dragele mele curmale in loc de ciocolata sau alte dulciuri pentru ca sunt sanatoase si au putine calorii.

Articole create 605

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus