Foarte multe persoane fumeaza, doar ca foarte multe nu stiu cand nu e chiar momentul pentru a o face. De ce? Pai, specialistii sustin ca, cu cat iti aprinzi mai repede o tigara dupa ce te trezesti, cu atat creste riscul de a te imbolnavi de cancer pulmonar sau bucal.
Astfel, cercetatorii au descoperit ca cei care fumeaza si isi aprind tigara imediat dupa ce se trezesc au in sange un nivel mai ridicat de NNAL, care este o substanta cancerigena specifica tutunului, facand comparatie cu fumatorii care reusesc sa se abtina macar jumatate de ora. Rezultatele acestui studiu raman valabile indiferent de cate tigari se fumeaza pe zi.

Cei care au efectuat studiul  au examinat aproximativ 2.000 de fumatori care le-au pus la dispozitie probe de urina, pentru a se stabili nivelul de NNAL din organismul fiecaruia. Voluntarii au vorbit, in acelasi timp, si despre cat de des fumeaza si cat de repede isi aprind o tigara dupa ce se trezesc. Concluzia rezultata a fost urmatoarea: 32% isi aprindeau prima tigara la mai putin de cinci minute dupa desteptare, 31% asteptau intre sase si 30 de minute de la trezire, iar 19% fumau pentru prima data in acea zi la o ora dupa ce se ridicau din pat.
In acest fel, cercetatorii au evidentiat ca persoanele care fumau cel mai devreme aveau cele mai ridicate niveluri de substante cancerigene in organism, indiferent de numarul tigarilor fumate intr-o zi.

Asa ca, dragii mei, sfatul meu este sa incercati sa va lasati de fumat, iar daca acest lucru nu este posibil, macar sa incercati sa evitati a fuma exact de cum va treziti.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *