pavconsult.ro

Gasirea designului perfect pentru curte, alei sau gradina poate fi o misiune destul de dificila. Nimeni nu isi doreste alegeri neinspirate, insa nu ai cum sa dai gres daca alegi sa iti amenajezi curtea si gradina cu pavaje si pavele.

Motivele pentru care o astfel de optiune este indicata sunt numeroase. Fiecare dintre noi a vazut probabil in reviste  sau magazine specializate in amenajari, curti si gradini de vis, conturate si infrumusetate cu pavele de diverse dimensiuni si culori. Acesta este avantajul principal pentru care pavajele si pavelele sunt recomandate in amenajari: pur si simplu infrumuseteaza spatiul. Impactul vizual pe care il creeaza este unul cu totul deosebit, neputand fi obtinut prin alte tipuri de amenajari, cum sunt aleile betonate.

Chiar si specialisti in domeniul imobiliar constata ca o casa ce are amenajate curtea si gradina cu pavele de diverse dimensiuni si culori intr-un stil specific poate sa aiba o valoare mai mare. Pavelele pentru curte si gradina raman cea mai buna optiune, atat prin aspectul de infrumusetare cat si prin rezistenta lor la intemperii si cicluri multiple inghet-dezghet. Chiar daca in timp se deterioreaza la actiunea factorilor de mediu, schimbarea catorva placi de pavaj este mult mai usoara decat a turna din nou o alee betonata care s-a deteriorat in timp.

Usurinta in montare si demontare ofera oricarui proprietar posibilitatea de a crea designuri unice. Se pot ocoli intr-un mod estetic rondurile cu flori sau pomii si de asemenea sunt facilitate eventualele interventii la conductele pe care pavelele le pot acoperi. Simpla lor demontare pe un sector permite acest lucru, pentru ca apoi totul sa revina la normal, dupa ce reparatia a fost facuta si aleea respectiva reamenajata in forma sa initiala.

Fie ca sunt rectangulare si urmeaza un design tipic, fie ca sunt asimetrice ori alcatuiesc modele florale, pavelele mai prezinta o alta caracteristica foarte importanta: nu permit formarea baltilor. Rosturile ramase intre pavele permit o drenare eficienta si astfel acumularile de apa nu mai reprezinta un neajuns.

Practice, usor de montat si foarte usor de intretinut, pavelele devin o varianta ideala pentru oricine vrea sa isi amenajeze curtea si gradina intr-un stil placut si util in acelasi timp.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *