In momentul in care detii o firma, una din obligatiile de maxima importanta este aceea de a tine contabilitatea tuturor activitatilor, a rulajului de bani si asa mai departe. Pentru aceasta, exista mai multe moduri in care o poti face. In primul rand, ai la dispozitie o multime de contabili autorizati la care poti apela pentru a-ti tine contabilitatea, mai ales daca firma ta este mica si nu ai nevoi prea mari pentru inceput.

Al doilea mod in care o firma poate sa tina contabilitatea este sa angajeze direct in firma unul sau mai multi contabili care sa faca asta. Bineinteles, in acel caz, lucrurile se complica intrucat vor exista fara doar si poate costuri suplimentare. Ca angajati ai tai, trebuie sa le pui la dispozitie logistica prestarii muncii, biroul plus alte cheltuieli cum ar asigurarile de sanatate si alte taxe la stat. De cele mai multe ori, firmele mici si mijlocii nu isi vor permite luxul de a avea chiar si un contabil care sa lucreze exclusiv pentru ei.

Mai mult decat atat, cand vorbim despre contabilitate si despre primele doua moduri in care poti tine contabilitatea unei firme, exista doua tipuri de contabili: contabili autorizati si contabili experti autorizati. Diferentele sunt destul de mari intrucat simplii contabili autorizati, nu vor avea posibilitatea de a oferi serviciile suplimentare pe care le ofera un contabil expert autorizat. In consecinta, cand vei avea nevoie de acel tip de serviciu, va trebui sa investesti suplimentar.

Ca idee de baza, in momentul in care apelezi la unul din aceste prime doua moduri de a tine contabilitatea, fie cu ajutorul unui contabil particular fie cu ajutorul unui contabil angajat la tine in firma, cel mai bine este sa cauti, in ambele situatii, nu doar contabili autorizati ci contabilit experti autorizati.

Mergem mai departe la cel de-al treilea mod in care poti tine contabilitatea unei firme fie ea mica, mijlocie sau mare. Ma refer aici la apelarea la o firma de contabili experti cum este si www.contaexpert.ro. In momentul in care apelezi la o firma de contabili experti, din start beneficiezi de mai multe avantaje.

In primul rand, este vorba despre faptul ca sunt mai mult decat contabili, sunt contabili experti. Astfel, ei vor putea indeplini si task-urile pe care un contabil obisnuit nu le poate indeplini. In al doilea rand, ai un avantaj care consta in faptul ca nu trebuie sa angajezi pe cineva la tine in firma si sa cheltui sume importante de bani pentru logistica. Ei au propriul birou de unde vor lucra pentru tine.

Nu in ultimul rand, trebuie sa amintim de marele plus si anume ca la costuri putin mai mari decat in cazul angajarii unui contabil privat, mai multe persoane vor lucra pentru tine, fiecare din ei facand ce stie mai bine. In acest fel, stii ca toata situatia firmei tale este pe maini bune, mai ales atunci cand asa cum am spus, nu una ci mai multe persoane specializate vor lucra pentru tine.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *