stangaci

stangaciNu despre faptul ca sunt mai putin indemanatici este vorba, ci despre faptul ca multi oameni scriu cu mana stanga, dar si desfasoara activitati comun pe care alte persoane le-ar executa cu mana dreapta. Acesti oameni sunt numiti stangaci si exista anumte lucruri care au dus la aparitia acestui tipar in dezvoltarea noastra. Chiar daca nu pare asa, oamenii stangaci au alte avantaje care ii diferentiaza de restul lumii.

Doar in jur de 10% din populatia lumii este stangace, ceea ce este un lucru suprinzator, dar in acelasi timp fascinant. Aceasta trasatura a lor ii face pe stangaci sa fie cu adevarat unici si sa se diferentieze de fiecare data cand fac ceva. Stangacii au parte de discriminare, la fel cum se intampla de exemplu in alte cazuri, vorbind despre nationalitate, gen, pozitie sociala sau salariu. Se spune ca persoanele stangace ar fi mult mai dispuse la experiente negative si comportamente la fel de neplacute, mai mult decat persoanele care se folosesc de mana dreapta.

Este posibil ca acesti oameni stangaci sa fie mult mai predispusi la boli si afectiuni ale starii de spirit. Insa, nu putem spune ca stangacii nu isi au si ei avantajele lor-inclusiv un avantaj din punct de vedere al evolutiei. Stiinta sustine ca este un motiv pentru care o mai mica proportie de oamen stangaci exista si asta se datoreaza unui fenomen evolutionar care este legat de presiunea competitiva si cooperanta.

Faptul ca mana stanga iti este aliata ma degraba decat mana dreapta, tine foarte mult si de sanatatea ta generala. Binenteles, stangacii intruchipeaza in jur de 10% din intreaga populatie a lumii, insa se pare ca societatea a uitat de acestia. Ia in considerare numai toate gadgeturile, birourile si instrumentele de gatit care se potrivesc mai mult cu mana dreapta si vezi cat de neindreptatite sunt aceste persoane.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *