Exista mai multe tipuri de chirurgie orala care abordeaza mai multe aspecte si componente ale cavitatii bucale. Atunci cand un pacient are nevoie de interventie chirurgicala, acesta va vizita un chirurg si va discuta toate obtiunile posibile, din moment ce exista mai multe interventii medicale: eliminare a dintilor afectati, extractie de molari, implant dentar si multe altele- in functie de nevoia pacientului.

Atunci cand se ajunge la o interventie chirurgicala, chirurgul oral sau stomatologul va analiza cu atentie procedura si cerintele necesare pentru ca interventia sa fie finalizata cu succes. Astfel, in primul rand, se va realiza o radiografie a dintilor, dupa care se va aminti pacientului care sunt elementele de baza ale unei interventii chirurgicale. Radiografiile dentare reprezinta o unealta necesara pentru ca medicul sa poata stabili un diagnostic dentar corect. De asemenea, exista posibilitatea ca medicul sa interzica pacientului consumul de alimente sau apa cu o perioada specifica inainte de operatie.

Cele mai comune interventii chirugicale orale

Extractia molarilor reprezinta una din cele mai comune operatii chirgicale din domeniul stomatologic. De multe ori, acestia cresc haotic, ceea ce inseamna ca este un proces dureros, care poate deforma si aspectul celorlalti dinti, aceasta fiind cauza principala care poate face ca un pacient sa apeleze la o interventie chirurgicala orala.

Extractia dintilor infectati sau deteriorati reprezinta un alt tip de chirurgie orala. In schimb, in functie de localizarea dintelui, medicul poate recomanda un implant dentar, care poate inlocui cu succes dintele, cu scopul de a preveni urmatoarele probleme de aliniere a dintilor. Implantul dentar reprezinta un surub din titan, ce este plasat cu ajutorul unor tehnici speciale pentru a inlocui un dinte lipsa. De asemenea, daca implantul este ingrijit asa cum trebuie, acesta poate rezista pe intreaga perioada de viata a pacientului.

In cazul infectiilor cauzate de fisuri sau de alte probleme la nivelul dintelui, se poate recomanda plombarea in detrimentul extractiei. Astfel, in acest caz, se indeparteaza nervii dintelui sau a maselei si se restabileste suprafata dintelui, care se realizeaza prin utilizarea unei coroane plombare ce poate acoperi orice cavitate sau portiune a dintelui- dupa ce aceasta este tratata.

Apeleaza la clinica stomatologica Dr. Serban

Problemele dentare trebuie rezolvate cat mai rapid, iar din aceasta cauza este recomandata vizita la un medic stomatolog. Clinica Dr. Serban este una din cele mai bune clinici stomatologice din Romania,ce vine in ajutorul pacientilor atunci cand exista o problema medicala dentara. De ce doctor Serban si nu alta clinica stomatologica? Pentru ca e unul din cei mai buni stomatologi din tara si care lucreaza impreuna cu o echipa de medici profesionisti. Cu o experienta peste 15 ani in domeniu, clinica ofera tehnici avansate de chirurgie si implantologie.

De Admin

Un comentariu la „Descopera ce inseamna cu adevarat chirurgia orala”
  1. Igiena orala este importanta pentru fiecare om si nu trebuie trecut cu vederea atunci cand ne doare un dinte, ci trebuie sa mergem imediat la stomatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *