Cei care pleaca in calatorii trebuie sa se informeze tot timpul in legatura cu obiceiurile din locurile pe care le viziteaza, pentru a nu avea probleme in vacanta. Multe din traditiile consacrate fac astazi parte din istorie, unele fiind considerate barbare sau malefice din prisma perspectivei moderne. O parte dintre acestea iesind din practica comuna numai recent.  Multe din ele pot fi considerate absurde, sadice, de-a dreptul nebunesti. O parte din aceste obiceiuri au fost oprite recent. Toate, in schimb, poarta marca Homo Sapiens.

Mortii oferiti vulturilor- Conform religiei lui zoroastriste, cand un tibetan moare, acesta nu este ingropat, deoarece se considera ca spurca pamantul. De asemenea, acesta nu este nici aruncat in mare si nici nu i se da focc trupului, tot din acelasi motiv. Bine, si ce fac localnicii cu trupurile celor morti pana la urma? Acestia duc corpul celor decedati pe Turnul Tacerii, unde vor fi mancati de vulturii plesuvi. Vulturii plesuvi si zaganii asteapta planad in cercuri largi ca oamenii sa-si incheie slujba religioasa si sa paraseasca locul. In momentul in care nu a mai ramas decat scheletul, ritualul continua.

Eunucii cunoscuti si ca cei impotenti sau „hijras”, sunt barbati si baieti ce au fost castrati printr-o operatie chirurgicala. In perioada dinastiilor regale indiene aceasta procedura era realizata fara metode sofisticate, fara antibiotice sau anestezie. O parte recurgeau la aceasta mutilare voluntar, iar altii erau fortati. A fost o traditie bine inradacinata in mentalitatea indiana, timp de generatii. Studiile sustin ca eunucii erau intalniti in numar mare intre 50.000-70.000.

Automumificarea, probabil cel mai straniu obicei descoperit in panoplia traditiilor neobisnuite ale umanitatii, a fost intalnita doar in Japonia si are la baza un amestec de credinte, budiste, shintoiste si tibetane. Preotii budisti care alegeau sa fie niste sfinti in viata, al caror corp nu intra in putrefactie nici dupa zeci de ani de la moartea lor, aveau un drum greu de strabatut, si o motivatie imposibil de inteles pentru oamenii din prezent.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *