Puturile de apa sunt unele dintre cele mai importante surse de apa potabila din lume, fiind folosite inca din totdeauna. Atunci cand vine vorba despre forarea unei fantani personale, trebuie sa stii cateva lucruri despre care vom vorbi in continuare in acest articol.

In primul rand, daca ne referim la forarea unui put pentru folosirea ulterioara a unui hidrofor pentru extragerea apei, trebuie sa fii la curent cu preturile la un moment dat de pe piata. Daca te intereseaza cateva preturi foraje Bucuresti, de la euforaje atunci trebuie sa luam in cosiderare cativa factori care intervin in procesul de forare propriu-zis.

De multe ori, firmele si persoanele autorizate care se ocupa cu forajele, pot sa te taxeze suplimentar chiar si pentru un foraj simplu, fara prea multe complicatii. Este normal ca pretul sa creasca atunci cand vine vorba despre forarea in regiuni stancoase sau muntoase, insa nu ar fi justificat un pret de cost ridicat in cazul in care forajele sunt efectuate intr-un sol normal. De aceea, este foarte important sa cunosti cateva concepte legate de foraje si cat ar trebui sa platesti in mod normal pentru un asemenea serviciu. Pana la urma, ca si in orice alt lucru, pretul este cel mai important lucru cand vine vorba despre efectuarea unui foraj si te poate influenta foarte mult in alegerea firmei profesioniste care sa se ocupe cu proiectul tau de forare a unui put.

Pe langa cele discutate mai sus, trebuie sa stii ca o firma care se ocupa cu forajele te va taxa si in functie de nivelul panzei freatice si implicit in functie de adancimea la care ar trebui sa se efectueze respectivul foraj. Nivelul panzei freatice variaza din loc in loc si este si normal ca pretul pentru foraj sa fie cu atat mai ridicat cu cat nivelul apei subterane este mai scazut. Exista diferite firme si companii responsabile cu efectuarea de foraje care folosesc un algoritm extrem de simplu si intuitiv pentru a formula un pret de cost pentru serviciile acordate. Un asemenea algoritm poate reprezenta o anumita valoare in lei inmultita cu numarul de metri care s-au sapat.

Evident, nu doar adancimea este ceea ce conteaza cand vine vorba despre formularea unui pret, diferiti alti factori precum duritatea solului si costurile de deplasare ale echipamentului pana la locul vizat de catre firma care iti ofera serviciile sale, fiind de asemenea extrem de elocventi. Totusi, pentru a nu exista nici o intelegere referitoare la pret, inca de la inceput ar trebui chemat un reprezentant al firmei respective, care sa analizeze terenul si care sa-ti ofere o idee in legatura cu pretul proiectului tau. In acest mod, daca simti ca pretul nu este justificat sau pur si simplu nu vrei sa cheltuiesti suma respectiva pentru construirea unui put sau pentru ducerea la bun sfarsit a oricarui proiect de forare gandit de catre tine, poti pur si simplu sa apelezi la o alta firma care prezinta servicii similare. Asadar, atunci cand vei fi pus in situatia sa intreprinzi un proiect de forare, vei sti din start cateva lucruri foarte importante legate de foraje.

De Admin

4 comentarii la „Despre foraje si preturile acestora”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *