succes
succes

Ce este succesul? Fiecare dintre noi are o idee diferita despre succes. Unii il vedem ca pe o reusita pe toate planurile, altii il segmenteaza in diverse aspecte ale vietii precum relatii, familie, aspecte financiare si asa mai departe. Daca unii pun succesul pe seama norocului, altii considera ca succesul este rezultatul muncii si eforturilor depuse. Urmatoarele idei sunt de urmat daca vrei sa ai succes in viata.

1. Succesul implica hotararea asupra unei cai de urmat. Primul pas este sa te hotarasti asupra unui obiectiv. Toti stim ca nimic nu merge inainte fara sa ne decidem asupra lucrurilor de facut. Astfel actiunea initiala trebuie sa fie intotdeauna decizia de a merge inainte.

2. Succes inseamna o viziune clara si un scop precis. Definirea clara a obiectivelor este poate unul din cei mai importanti factori implicati in atingerea succesului. Fara o idee clara despre ceea ce doresti sa obtii si cum vei face asta, obiectivele stabilite vor fi inutile.

3. Succesul inseamna planificare si concentrare. Atentia trebuie sa fie focalizata pe indeplinirea obiectivelor. Exista tot timpul si peste tot elemente care ne distrag atentia – ziare, televizor, familie, manageri, clienti, e-mail-uri, telefoane – toate acestea devin uneori coplesitoare. Cum poti ramane concentrat in ciuda tuturor acestora? Iti va trebui multa vointa, pentru a urma planul pe care ti l-ai propus.

4. Succesul inseamna angajament. Angajamentul se refera la stabilitate, la fixarea si urmarea obiectivelor indiferent de consecinte. Adesea inseamna ca va trebui sa platim un pret mai mare, un pret care nu inseamna neaparat ceva financiar, ci sacrificiu, timp, eforturi sau altceva. Ideea e ca pentru a deveni o persoana de succes trebuie sa fii perfect constient de ceea ce implica asta si sa fii pregatit sa platesti acel pret.

5. Lipsa de incredere este una din cele mai mari bariere puse in calea succesului. Multi se simt limitati de notiuni si cunostinte pe care nu le au, sau despre care nu stiu suficient. Succesul se poate atinge numai daca treci peste aceste convingeri si le inlocuiesti cu ganduri pozitive si cu incredere in propria persoana. Trebuie sa crezi ca poti face ceea ce ti-ai propus, in caz contrar obiectivele tale vor fi supuse din start esecului.

Tine minte: succesul este un proces de durata. Nu exista un secret anume si nu este rezervat numai anumitor persoane. Nu se refera doar la soarta, coincidenta sau noroc, ci la urmarea unor pasi si la punerea lor in practica. Iti va trebui determinare, tenacitate si vointa pentru a excela in orice iti doresti.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *