Daca ne uitam in urma la istoria umanitatii, observam ca noi, oamenii, suntem o specie teribil de violenta si de insensibila, pe fiecare om interesandu-l doar propria bunastare, fiind mereu pasibil sa-l ranim pe celalalt de langa noi doar pentru simplul fapt ca este diferit. Doar de ceva vreme am mai inceput sa incercam sa acceptam diferentele, de orice natura, dintre oameni. De fapt asta este o apreciere falsa, nu suntem acum mai toleranti decat in trecut, in cel mai bun caz fiind doar la fel de toleranti precum au fost oamenii in alte momente din trecut. De fapt, exista popoare din trecut care ar eclipsa oricand gradul de toleranta al lumii moderne. In continuare vom prezenta cateva dintre acele popoare „tolerante”.

Poate ati crede ca vikingii au fost doar niste salbatici insetati de sange, razboi si violuri. In realitate, este exact pe dos. Vikingii extrem de toleranti fata de femei, chiar daca erau o cultura mai „masculina”. Nu putem vorbi despre o deplina intre sexe, insa femeilor vikinge li se permitea un grad de libertate sporit, fiind lasate in grija amenajarii caselor, a finantelor, ba chiar aveau libertate totala sa divorteze de sotii lor pe baza oricarui motiv, chiar si cel de incompatibilitate sexuala.

Nativii americani (mayasii, aztecii, incasii) acordau un grad ridicat de toleranta transexualilor, ba mai mult, transexualitatea fiind chiar incurajata, europenii descriind in detaliu practicile sexuale ale amerindienilor. Transexualii in Americi erau considerati ca fiind „doua-spirite”, explicatia fiind faptul ca in corpul lor traiau doar suflete, cate unul pentru fiecare gen. Cei cu „doua-spirite” nu numai ca nu sufereau de nici o discriminare in Lumea Noua, dar erau tratati cu o forma de respect care este rara pana si in zilele noastre, fiind considerati ca avand un nou sex, un al treilea tip de gen, diferit de cel biologic. Chiar si marii lideri spirituali sau politici puteau fi transexuali fara ca nimic sa fie in neregula.

 

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *