De multe ori te-ai gandit ca daca s-ar putea sa simti aroma a ceea ce ochiul vede si este delectat? Daca pana acum doar iti inchipuiai acum nu mai esti departe de indeplinirea unei asemenea dorinte. Tehnologia actuala face posibila o astfel de experienta. Si cand te gandesti ca suna totul atat de fictiv sa simti un miros anume ca si parte de delectare, care vine din…telefon este totusi o realitate deja.

Compania japoneza ChatPerf s-a gandit la o astfel de aplicatie, la cat de mult ar revolutiona piata telefonelor inteligente. Pentru ca parea totul impersonal, o forma facila de socializare dar in acelasi timp o contradictie caci interveneau gadget-urile in loc de intalniri face-to-face iata ca tehnologia trece de partea umana din ce in ce mai mult, facand totul oarecum personalizat.

Cu ce anume suprinde de aceasta data? Dispozitivul cu pricina este un atas la un smartphone care va putea face posibila „transmiterea” de mirosuri prin telefon. Cu dorinta de a dezvolta cat mai mult aceasta idee se doreste ca si pentru partea de jocuri, filme, activitate petrecuta in fata televizorului un astfel de dispozitiv sa fie la indemana pentru a simti o altfel de experienta. Desigur ca avand atat de multe mirosuri si combinatii acest dispozitiv trebuie intens dezvoltat insa in faza de prototip asa cum a fost prezentat poate deja detecta mirosul florilor de exemplu.

Cum functioneaza „nasul” unui telefon? Intr-un mod concret dispozitivul are atasata o rezerva de lichid care va fi emanat prin folosirea aplicatie din telefon, redand ceea ce tu vezi prin simtul mirosului. Intentia producatorilor este de a face posibila aceasta aplicatie si dispozitiv pentru iPhone si telefoanele cu sistem Android. Iar acest lucru nu este departe de viitor.

„Scentee” asa cum a fost botezat dispozitivul pentru mirosuri face inca o data o demonstratie a lumii moderne in care traim.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *