diverse temeridiverse temeri

Cele mai ciudate si mai bizare temeri si frici din toata lumea sunt atat de neobisnuite incat nici nu ai putea crede ca asemenea lucruri exista si ca unii oameni chiar se tem de ele foarte tare. Mai mult de atat, se tem atat de tare incat nici nu pot face ceva ca sa stopeze acest lucru si sa se trateze corespunzator.

Frica de cuvintele lungi este una dintre aceste temeri atat de bizare si de ciudate pentru cei mai multi dintre noi. Aceasta temere are si un termen reprezentativ si acesta este „Hippopotomonstrosesquipedaliophobia”. Se pare ca pana si numele stiintific al acestei fobii este mai putin obisnuit si foarte lung, astfel incat la simpla pronuntie a numelui temerii lor, acesti oameni se sperie si intra in panica.

O frica destul de sanatoasa, insa ce nu ar trebui sa te bage in panica, este si frica de grasimi in produsele alimentare si in diversele produse de consum zilnic. Aceasta temere se numeste „Lipophobia” si este ceva destul de sanatos daca este vorba sa ne gandim la faptul ca alimentele pline de grasimi chiar sunt nocive pentru organismul si pentru sanatatea noastra.

Frica de genunchi si de a sta in genunchi este una dintre temeri care pare destul de puerila, insa care reprezinta o adevarata amenintare pentru unii dintre noi. Inteleg, a sta in genunchi nu este un fapt tocmai confortabil, dar sa te si temi de aceasta treaba sau de genunchii in sine? Cine ar spune ca asta este ceva ce ar trebui impiedicat sa mai existe? Aceasta fobie se numeste „Genuphobia”.

O frica cu adevarat motivata si serioasa, pe care poate mai multi dintre noi au cultivat-o, mai ales de cand s-au lansat filmele de groaza despre vampiri si alte fiinte supranaturale, este frica de vampiri. Aceasta se numeste „Sanguivoriphobia” si nu este atat de neobisnuita daca am sta bine si ne-am gandi, pentru ca aceste creaturi ce nu au existat vreodata si totusi reprezinta o imagine macabra si terifianta pentru majoritatea dintre noi, chiar sunt de temut.

De Admin

Un comentariu la „Diverse temeri si frici din lumea intreaga”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *