Sunt doua mari dispozitive pe care le puteti alege atunci cand vine vorba de citirea cartilor electronice. Poti sa alegi fie un eReader dedicat cum ar fi un Kindle Paperwhite sau o tableta cum ar fi un iPad care are un ecran LCD. Dar care este cea mai buna alegere in acest sens?

Marea diferenta dintre aceste doua dispozitive -eReader sau tableta- consta in ecran. eReadere-le au ecran de tip E Ink iar tabletele au ecran LCD.

Tehnologia E Ink versus tehnologia LCD

Ecranele E Ink sunt ideale pentru a afisa text in alb si negru. Ele nu pot afisa culori (sunt cateva ecrane E Ink care fac asta insa aceste sunt rare) Cel mai mare beneficiu al unui ecran E Ink este modul in care este afisat textul. Ecranele E Ink sunt numite generic „hartie electronica” – arata mult mai mult ca hartia obisnuita decat ecranele LCD.

Tehnologia LCD este aceeasi cu cea a ecranului calculatorului tau, a laptopului, smartphopne-ului si cel mai probabil chiar si a televizorului. Poate afisa o multime de culori, animatii, interfete si poti chiar sa joci jocuri video sau sa te uiti la filme pe ea.

Ei bine, in ciuda faptului ca e vorba despre tehnologii total diferite, menite sa serveasca unor scopuri diferite, inca poti sa alegi atunci cand vine vorba de cel mai bun dispozitiv pentru a citi carti electronice.

Poti face aceasta alegere in functie de cerinte. Daca vrei sa citesti in lumina soarelui, adica afara, cel mai probabil vei avea nevoie de un dispozitiv de tip eReader.

Daca insa iti place sa citesti noaptea, pe intuneric, LCD-urile sunt mai bune. Cu toate aceste, chiar si dispozitivele E-Ink mai noi au lumina integrata pentru a-ti permite sa citesti pe intuneric.

Daca vrei totusi sa te orientezi dupa pret, dispozitivele E-ink sunt categoric cele spre care vrei sa te indrepti.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *