energizante
energizante

Promovate intens si disponibile peste tot in chioscuri, magazine si marketuri, energizantele au castigat multa popularitate si sunt folosite pentru amplificarea energiei fara un prea mare interes asupra efectelor secundare pe care pot sa le aiba. Desi au un impact pozitiv daca sunt consumate cu moderatie, adesea apar diverse efecte secundare uneori nesesizabile, ce pot dauna daca sunt neglijate.

Nu toate energizantele sunt fabricate folosind aceleasi ingrediente, ceea ce face imposibila identificarea celor care sunt bune si celor care sunt daunatoare. Cu toate acestea, aproape toate energizantele au cateva ingrediente comune ce pot avea efecte negative daca nu sunt consumate cu moderatie.

Energizantele pot fi daunatoare, intrucat au un continut ridicat de cofeina. Aceasta poate provoca, atunci cand este consumata in exces, dureri de cap, dureri stomacale si poate inrautati alte afectiuni. Provoaca palpitatii ale inimii, insomnie, uneori afecteaza si puterea de concentrare.

Taurina, vitamine si zahar sunt alte ingrediente continute de energizante. Aceste bauturi nu pot fi considerate o sursa buna de nutrienti, asadar trebuie sa folositi surse naturale de vitamine si minerale precum sucuri naturale si shake-uri.

Majoritatea energizantelor mai contin ginseng, ginkgo biloba, ce pot provoca stari de greata, diaree, dureri de cap, probleme cardiace si probleme cu somnul daca sunt consumate in exces.

In afara de aceste ingrediente frecvent intalnite, bauturile energizante mai contin si altele, in functie de sortiment, care pot dauna daca sunt consumate in exces; de aceea trebuie sa fiti atenti la consum. Au si proprietati diuretice, iar supradoza poate duce la dezhidratare. Un alt aspect de care trebuie tinut cont este faptul ca un simplu energizant are peste 100 de calorii ce sunt dificil de ars pentru organism, putand provoca probleme cu greutatea.

Probabil cea mai gresita modalitate de a consuma energizante este in combinatie cu alcoolul. Acest mix este foarte daunator organismului, intrucat energizantele sunt stimulante iar alcoolul are exact efectul opus asupra organismului. Dupa cum se observa, efectele secundare negative sunt numeroase, asadar energizantele trebuiesc consumate cu moderatie.

De Admin

Un comentariu la „Efectele secundare ale energizantelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *