O declaratie oficiala sustinuta la Observatorul Astronomic European pentru Emisfera Sudica sustine ca Universul se afla intr-o stare in care moare incetul cu incetul. Doar pentru ca Universul se afla intr-o continua expansiune si se intinde pana la infinit, acest lucru nu inseamna ca va avea si o varsta infinita. Potrivit oamenilor de stiinta, se pare ca galaxiile isi pierd din energie intr-un mod destul de alarmant, lucru care confirma ideea ca energia din Univers va dispare in cele din urma.

Asadar, cercetatorii au realizat studiul pe 200.000 de galaxii si, in final, acestia au ajuns la concluzia ca galaxiile si-au pierdut deja jumatate din energia pe care o au. Teoria care sustine ca Universul va muri in urma cresterii si expansiunii sale nu este una tocmai noua pentru noi, insa analiza efectuata in prezent este cea mai detaliata de pana acum. Mai exact, oamenii de stiinta au analizat 21 de lungimi de unda, de la ultraviolet la infrarosu, si au descoperit ca toate acestea se afla intr-o continua scadere.

Pierderea de energie

Pentru ca acest studiu sa fie realizat, oamenii de stiinta au folosit  multime de telescoape- terestre si spatiale, si au putut intelege care este motivul pierderilor de energie: stelele si consuma energia si o transforma in lumina si caldura. In momentul in care acestea ajung la finalul vietii, are loc un fenomen devastator, care poarta numele de supernova. Aceasta explozie poate da nastere unor stele noi.

Astfel, in galaxiile studiate de cercetatori, s-a descoperit ca rata de formare a stelelor s-a injumatatit pe o perioada de peste doua miliarde de ani, insa partea buna consta in faptul ca Universul va mai supravietui cateva miliarde de ani.

Cu toate astea, nu se stie care va fi motivul pentru care Universul nostru va muri si care vor fi cauzele care ii vor provoca sfarsitul. Conteaza foarte mult rata de accelerare a expansiunii iar in prezent nu se cunosc cauzele pentru producerea acestui fenomen.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *