Se spune ca barbatii si femeile sunt atat de diferiti incat vin parca de pe planete diferite. Este dovedit pana la urma ca femeile fac totul cu mai mare rapiditate, ca fac mai mult lucruri odata, clipesc mai mult si tot asa. Suntem la fel de diferiti si cand vine vorba de reactiile pe care le avem fata de stres.

STRESUL IN CAZUL BARBATILOR

Deloc ciudat si poate prea putin surprinzator, cand barbatii sunt stresati acestia tind sa se inchida fata de cei din jur. Devin egocentristi, tin cont numai de ceea ce simt ei si nu de ceea ce se intampla in jurul lor. Nu ca ar conta altcineva decat ei insa conteaza poate si modul in care se regasesc intr-un mediu la un moment dat.

Nu este de mirare ca acolo unde un barbat nu este concentrat decat pe sine stresul isi spune cuvantul. Ca si cand ai vorbi insa vorbesti singura, ca si cand este total insensibil la ce se intampla in jurul sau accentul cade pe ideea de a reface ceea ce a facut sa stirbeasca la un moment dat orgoliul masculin.

STRESUL IN CAZUL FEMEILOR

Cand femeile sunt stresate cel mai adesea sunt mai active din punct de vedere social. Acestea cauta raspunsuri si ajutor in lumea din jur astfel ca se regasesc in varii domenii de activitate in viata sociala.

Se spune de multe ori ca avem nevoie de acel ceva care sa ne ofere un impuls. Cand suntem sub presiunea stresului ajungem sa avem un motiv in plus sa fim active sau dupa caz, mai active. Iar femeile actioneaza bine sub presiune.

De vina ar fi si nivelul de oxitocina asa cum spun cercetatorii care in cazul femeilor este la cote mai ridicate in perioade de stres, ceea ce le face sa manifeste comportamente diferite.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *