Somn la locul de munca

Somn la locul de muncaMiscare fizica. Cand oamenii sunt lipsiti de somn, exercitiile pot sa creasca atentia. Acest lucru este bun daca nu poti pleca mai repede de la muna si trebuie sa realizezi anumite termene limita. In loc sa cedezi datului din cap si inchiderii ochilor, ridica-te si iesi pentru 10 minute. Realizeaza un tip de miscare fizica, cum este mersul, sariturile, flotari. Daca exista scari, fa jogging sus si jos pe scari de 5-6 ori.

Primeste ajutor de la colegi. Daca ai cativa prieteni la munca, destainuie-le ca ai nevoie de ajutor sa stai treaz. Vezi daca sunt anumite lucruri care le poti face cu ei. Vorbind cu colegii te va ajuta sa-ti pastrezi mintea angajata si alerta.

Fii in pace. Daca esti doar obosit mintal, o strategie simpla este pur si simplu s-o iei incet. Nu fi prea ambitios. Ia cate un lucru pe rand. Conserva-ti energia evitand conflicte. Apoi la 5 dupa amiaza, fugi acasa pentru a te odihni.

Ia mai multe pauze. Daca munca ta nu iti ofera pauze nelimitate, ia-ti o bauza de toaleta o data pe ora pentru a te ridica si a merge. Si cand iti iei pauza, inchide ochii pentru 5 minute. Incearca sa te stropesti putin cu apa rece pe fata inainte de a te indrepta inapoi la munca.

Stimuleaza-ti mintea. Gaseste ceva despre care sa razi periodic in timpul acelei zile, chiar daca este ceva foarte simplu. Gaseste ceva interesant, distractiv, stimulant, altminteri care sa iti place despre care sa te gandesti. Concentreaza-ti mintea pe aceste ganduri cat de multi poti in timpul zilei pentru a-ti pastra mintea treaza.

Mananca gustari frecvente. Sanatos este cel mai bine. Proteina este buna pentru energie care nu te va face somnoros. Evita zaharul pentru ca iti va oferi un mic stimul, dar apoi scaderea de zahar vine cu o somnolenta mai grea.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *