farady future

Raspunsul pe scurt: DA! Foarte multi producatori din industria automobilelor devin din ce in ce mai interesati de realizarea masinilor inteligente. Cu toate acestea, cel care s-a afirmat cel mai tare a fost Elon Musk de la Tesla, care si-a prezentat ideile inovative in ceea ce priveste masinile inteligente.

Potrivit unui interviu realizat cu vice-presedintele unei noi companii ce poarta numele de Farady Futur- denumita asa dupa celebrul Michael Faraday- cel care a descoperit inductia electromagnetica si care a introdus mai multe idei stiintifice in lume- este cea care va demonstra ca masinile inteligente pot fi mai bune. In acest sens, co-fondatorul companiei Nick Sampson a angajat de-a lungul unui an, peste 400 de specialisti si experti din industria auto, care provin chiar si de la brand-urile de renume mari: BMW sau Tesla.

Masina viitorului vazuta de Farady Future

In cadrul acestui interviu,  Sampson descrie mai multe detalii in ceea ce priveste viziunea companiei asupra masinilor viitorului. Asa cum ne-am fi asteptat, masinile vor fi autonome si electrice. Asa cum stie orice pasionat de masini, Tesla este unul din veteranii masinilor inteligente, insa compania Farady isi propune sa exloapteze si mai tare relatia dintre sofer si masina. In acest sens, co-fondatorul Faraday Future sustine ca masina inteligenta nu numai ca va reusi sa mearga singura, dar va reusi sa cunoasca si unele detalii despre pasageri.

Cu ajutorul unei conexiuni dintre smartphone si automobil, masina va analiza care sunt obiceiurile pasagerului si va fi apta sa ofere sugestii in acest sens. De asemenea, masina va fi capabila sa invete si programul zilnic al soferului, o idee care ar putea fi implementata si de cei de la BMW si Mercedes.

Atunci cand vine vorba de aspect, compania anunta ca isi doreste ca masina inteligenta sa aiba un look unic, care sa inglobeze diferite resurse, de la realitate virtuala si pana la reala. Pe de alta parte, co-fondatorul companiei sustine ca astfel de masini inteligente vor putea fi vazute pe drumurile publice abia in anul 2020.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *