Daca ati fost de parere ca un miliard de dolari platiti pentru Instagram a fost o nebunie, atunci anuntul urmator va va face sa credeti ca am chef de glume: Facebook a anuntat saptamana aceasta ca a cumparat WhatsAPP pentru 19 miliarde de dolari. Da, nu milioane ci miliarde.

Deal-ul cu WhatsApp implica 4 miliarde de dolari cash, alte 12 miliarde dolari in actiuni Facebook. Deasemenea, fondatorii si angajatii WhatsApp ver primi alte 3 miliarde de dolari inactiuni Facebook in urmatorii 4 ani, fapt ce duce afacerea la 19 miliarde de dolari. Vanzarea a fost confirmata in documente ale U.S. Securities and Exchange Commission.

Facebook a fost deacord sa plateasca WhatsApp 1 miliard de dolari daca SEC nu aproba intelegerea.

O scurta privire aruncata pe numere, ne arata de ce Facebook a cheltuit miliarde pe o alternativa de text messaging existenta de 5 ani. Intr-un comunicat de presa, Facebook a dezvaluit faptul ca WhatsApp are undeva la peste 450 milioane utilizatori activi in fiecare luna, 70% din ei folosind mesajele zilnic.

La aceste numere, cei din aplicatia WhatsApp trimit aproape la fel de multe mesaje cat cele trimise zilnic prin retelele de telefonie mobila pe intregul glob.

WhatsApp este pe punctul de a atinge un miliard de utilizatori. Oricare serviciu care atinge acest numar de vizitatori este cu o valoare inestimabila.

precizeaza Mark Zuckerberg, fondator si CEO Facebook.

Intr-un post pe un blog, co-fondatorul si directorul WhatsApp, Jan Koum, care se va alatura mesei directorale Facebook, spune ca aplicatia va ramane autonoma si va functiona independenta de Facebook si ca nimic nu se va schimba pentru utilizatori. Tot el spune ca afacerea va oferi WhatsApp posibilitatea de a creste si de a se dezvolta si va oferi echipei mai mult timp sa se axeze pe construirea unui serviciu de comunicatie din ce in ce mai bun.

WhatsApp nu afiseaza reclame utilizatorilor. In schimb, percepe 1 dolar pe an, dupa folosirea gratuita a serviciului timp de un an.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *