Nimic nu este sigur in viata, de la job, partea profesionala la partea personala. Intr-o fractiune de secunda poti sa pierzi totul, poti sa iti schimbi total cursul vietii. Si cand neprevazutul se intampla te vezi in punctul in care trebuie sa iei alegeri poate drastice si dramatice. Este si cazul falimentului personal, mai cu seama importanta cand se reflecta in plata unor credite.
Cand vine vorba doar de o problema personala falimentul este doar un pas pe care il vei depasi, nimic strain de o mare parte dintre noi. Insa cand vine vorba de a plati un credit pentru indiferent care bun l-ai cumparat problema se reflecta in incapacitatea de a mai plati. Amanarea sau indiferenta pana cand vei putea sa o iei de la capat nu va face altceva decat sa adune si mai multe datorii, penalizari si dobanzi de neplata.
Cum actioneaza legea falimentului? In cazul in care te regasesti intr-o astfel de situatie banca iti va pune sechestru fie pe venituri si cand nu exista sau nu se poate iti va confisca bunurile pentru a recupera suma. Sunt mii de cazuri de oameni care isi pierd casele vandute la licitaii de nimic, doar pentru interesul bancii. In astfel de cazuri o posibla astfel de lege adoptata va avantaja neplatitorii si va dezavantaja bancile. Obligati sa reesaloneze datoria, sa astepte pana cand se va putea recupera banii banca pierde si riscul de evaziune este o alta problema. Ingrijorati ca oamenii vor face tot posibilul sa scape de plata completa avand legea aceasta de partea lor intervine munca la negru, bani neconfirmati legal ca intra in posesia celui care are datorii la banci.
S-a ajuns aici din cauza crizei care a adus romanii si nu numai in situatia trista de a-si pierde lcourile de munca, de a avea sprinjin finaciar de somaj foarte putin si sa decada. O data cu asta se naruie si visul vietii si pierderea bunurilor.