Compania producatoare de cosmetice, L`Oreal, a lansat primul senzor elastic pentru piele, proiectat pentru a monitoriza expunerea la ultraviolete si care poate ajuta utilizatorii sa se autoeduce in ceea ce priveste protectia solara. Astfel, My UV Patch a fost lansat in cursul evenimentului CES 2016 ce a avut loc in Las Vegas, si protejeaza impotriva cancerului de piele, prin monitorizarea expunerii la soare, trimitand informatiile primite la o aplicatie conectata de patch. Senzorul high-tech, care seamana cu un plasture de mici dimensiunii, contine coloranti fotosensibili care se aplica pe piele si care isi schimba culoarea atunci cand este expus la razele UV.
Pentru a observa cat de multa expunere la UV a primit, utilizatorii pot fotografia patch-ul pe smartphone-ul lor, dupa care uploadeaza imaginea la o aplicatie speciala. Astfel, aplicatia recomanda apoi daca purtatorul trebuie sa aplice crema de protectie solara sau sa ia o pauza de la soare si sa se aseze la umbra.
Patch high-tech L`Oreal
Patch-ul este un plasture adeziv transparent avand jumatate din grosimea unui fir de par- doar 50 de micrometri. Acesta a fost dezvoltat de catre Technology Incubator- firma tech a companiei L`Oreal, impreuna cu firma de electronice MC10, care creeaza sisteme extensibile pentru analizele medicale biometrice.
L`Oreal lanseaza patch-ul de ingrijire a pielii prin intermediul brand-ului La Roche-Posay, deoarece, sustin acestia, expunerea la soare din prezent a devenit o problema majora de sanatate. De asemenea, L`Oreal sustine ca acesta este primul patch ce contine plasturi electronici extensibili. Guive Balooch, vice presedinte al Technology Incubator L`Oreal, sustine: „Tehnicile anterioare ar putea spune utilizatorilor doar cantitatea de expunere la soare pe care au primit-o pe ora, in timp ce purtau un dispozitiv rigid si non-elastic. Insa, secretul a fost acela de a crea un senzor atat de subtire, confortabil si lipsit de greutate, incat oamenii sa il poata purta tot timpul. Suntem fericiti sa fim prima companie de frumusete care intra in domeniul electronicii extensibile si dorim sa exploram mai multe aplicatii potentiale cu aceasta tehnologie”.