Un nou studiu sugereaza ca arta tatuajului ar putea servi ca si terapie emotionala pentru femeile tinere care au experimentat o durere emotionala intensa. Sociologii de la Universitatea Texas Tech au descoperit ca studentele cu mai multe tatuaje au mai multe sanse de a incerca sa se sinucida, insa, in mod interesant, aceste femei au raportat un nivel al increderii de sine mult mai ridicat. Studentii barbati cu patru sa mai multe tatuaje au, de asemenea, mai multe sanse de a incerca sa se sinucida- sustin oamenii de stiinta.

Astfel, oamenii de stiinta au dorit sa intelega modul in care arta tatuajului contribuie la cresterea stimei de sine. In urma studiului asupra a 2395 studenti- din care 59% erau femei, oamenii de stiinta au identificat ca tatuajele au o mare legatura cu incercarile de suicid, dar si cu cresterea stimei de sine.

Femeile cu patru sau mai multe tatuaje sunt mai predispuse catre suicid, comparativ cu cele care nu au niciun tatuaj. In incercarea oamenilor de auto-distrugere, oamenii de stiinta sustin ca tatuajele pot fi o modalitate de a reclama sentimentul de sine.

Istoricul tatuajelor

Tatuarea, potrivit Smithsonian Magazine, dateaza de acum cativa mii de ani. Desi de-a lungul anilor oamenii de stiinta au identificat ca primele tatuaje au fost realizate in Egiptul Antic- urme de tatuaje au fost gasite pe mumii de femei, care au trait in jurul anului 2000 i. Hr-, se pare ca un studiu mai recent a descoperit ca tatuajele sunt mai vechi. Astfel, cercetatorii au identificat un tatuaj pe trupul unui barbat ce a trait in anul 5200 i. Hr. Cu toate acestea, in ambele cazuri distributia tatuajelor sugereaza ca au fost aplicate pentru a alina durerea- pentru femei, durerile de nastere- astfel ca au devenit o metoda terapeutica. Asemanator, grupurile indigene, inclusiv civilizatiile pre-columbiene din Peru si Chile, dar si inuitii au folosit tatuajele ca metoda terapeutica sau podoaba.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *