fobii ciudate
fobii ciudate

De la cuvintele prea lungi si pana la mamele soacre, in cele ce urmeaza voi enumera o serie de cateva fobii mai neobisnuite si mai bizare pe care oamenii chiar le au si de care se tem mai mult decat orice.

Frica de baloanele care se sparg se numeste „Globophobia”. Nu este o frica tocmai intalnita si obisnuita, deoarece acest fapt nu pare sa reprezinte o prea mare amenintare pentru cineva, nici macar pentru unii copii, insa ce putem spune. Exista fobii si fobii!

Frica de ploaie este o alta fobie mai putin obisnuita si mai bizara pe care oamenii chiar o au. Aceasta temere se numeste „Ombrophobia” si este destul de des intalnita. In acest caz, oamenii care sufera de o asemenea frica se izoleaza in locuinte, in orice spatiu ce este acoperit doar pentru ca le este teama de poaie. Ciudat tare!

O frica foarte putin intalnita, de care cel putin eu nu am auzit pana acum este frica de barbii. Cine a mai auzit de aceasta temere a oamenilor? In ce fel ar putea sa constituie o amenintare o barbie de om? Dar oricum, aceasta temere exista si se numeste „Geniophobia”.

Frica de gauri este poate putin mai obisnuita si mai intalnita la oamenii din toata lumea, insa cand este vorba despre abisuri si prapastii si nu cand este vorba despre gaurile din gogosi sau din covrigi. Asa ceva n-am mai intalnit pana acum, dar exista printre fobii si se numeste „Trypophobia”.

Frica de pasari poate fi ceva mai normal sa zicem, mai ales de cand s-a lansat filmul lui Hitchcock- „Birds”. Uneori, aceste creaturi inaripate pot constitui o amenintare destul de mare si pot fi destul de infricosatoare mai ales cand devin agresive. Altfel, nu am putea avea nici un motiv pentru care sa ne temem de ele. Insa, aceasta fobie are un nume si acela este „Pogonophobia”.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *