O modalitate de forare destul de frecvent utilizata astazi, ceva mai moderna ce e drept, se refera la forajul uscat cu ciocan de fund. Se adreseaza in special zonelor cu soluri dure si semi dure, cum ar fi zona Dobrogei, unde exista calcare si sisturi verzi, in Carpatica si subcarpatica, in Ploiesti – unde sunt pietrisuri grosiere, in Podisul Transilvaniei, dar si in alte zone de munte sau deal.

Daca locuiesti intr-o zona specifica si doresti sa te bucuri de o lucrare eficienta de forare, e foarte important sa alegi atent echipa care va onora aceasta misiune. Cand spui foraj de calitate, spui si Ecodrillforaje, echipa despre ale carei servicii poti afla detalii pe ecodrillforaje.ro. Afla mai departe informatii utile cu privire la forajul uscat cu ciocan de fund.

Caracteristici si avantaje ale forajului uscat cu ciocan de fund

Aceasta metoda de forare utilizeza aerul in procesul efectuat. Este destul de complexa si vine cu avantajul ca sapa repede – in cazul solurilor dure inaintarea este de 20-30 ml/ora.

Prezinta posibilitatea de a urmari forarea pe parcursul efecturarii sale, respectiv observarea adancimii stratelor acvifere si litologia solului. Cunoasterea compozitiei straturilor este un detaliu folositor.

In conditiile in care formatiunile sapate nu sunt consolidate, este necesara tubarea lor, pentru protectie. Sunt necesare compresoare profesionale, de capacitate mare -24 bari, 24 metri cub/minut.

In ceea ce priveste forajul uscat cu ciocan de fund ce beneficiaza de tubare, la final acesta este curat, astfel ca apa va fi limpede, fara a mai interveni cu operatiuni de spalare.

Despre acest mod de forare vom afla ca este avantajos in cazul celor care intentioneaza sa realizeze un sistem de incalzire prin pompe de caldura, serviciu de asemenea disponibil la Ecodrillforaje.

Pentru a afla daca o astfel de metoda de forare este potrivita zonei tale, ideal este sa soliciti sfatul unor specialisti. Este necesara analiza litologiei solului, dar si feedback-ul celor care au beneficiat de o astfel de lucrare in apropiere iti este de folos. Vei sti in ce masura beneficiaza de randamentul asteptat, cu toate ca de mare importanta este si cine a efectuat lucrarea in cauza.

Citeste mai multe despre forajul uscat cu ciocan de fund pe site-ul ecodrillforaje.ro si intra in contact cu echipa daca ai nelamuriri sau intrebari ce te impiedica sa iei o decizie in acest sens.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *