carieracariera

Orice persoana aflata in campul muncii a ajuns la un moment dat la epuizare. Asta te pune pe ganduri, daca nu e de ajuns, daca nu e momentul sa schimbi domeniul sau jobul. Usor de zis, mai putin usor de facut.

Schimbarea carierei sau a jobului poate surveni din diverse motive. Unul este cel anterior mentionat – epuizarea – dar ar putea fi si un vis de a deveni angajator si nu angajat, ar putea fi si dorinta de a invata lucruri noi si motivele pot continua. Cu toate acestea o decizie luata in pripa se dovedeste a fi nu tocmai benefica. Sa vedem in continuare cateva greseli ce trebuiesc evitate in acest moment de schimbare.

1. Nu ai economisit suficient

Joburile platite bine ne ofera luxul de a avea acces la facilitati si credite pe care nu le aveam inainte. Drept urmare economisirea ajunge sa fie pusa pe ultimul plan, iar cand se ajunge la schimbarea carierei echilibrul financiar este pus in pericol.

2. Ignorarea competentelor si pregatirii de baza

Schimbarea carierei presupune si o schimbare totala a stilului de munca si de viata. Cu toate acestea este important sa iti amintesti si faptul ca pregatirea si competentele obtinute pana acum sunt lucrurile care te-au adus atat de departe. De cele mai multe ori uiti de toate realizarile si punctele forte si te aventurezi intr-un nou domeniu fara a avea o idee clara asupra a ceea ce ai de facut.

3. Lipsa planificarii

Greseala importanta. O schimbare in cariera trebuie planificata in cel mai serios mod. Va trebui sa obtii noi certificari, sa ai experienta in noul domeniu, acest salt nu este tot timpul pe atat de usor pe cat pare. Planificarea are asadar un rol foarte important, pentru construirea unei cariere trebuiesc ani de dedicare si de munca asidua.

4. Asteptari prea mari

O alta greseala este sa te astepti la prea mult dupa aceasta schimbare. Trebuie tinut cont de faptul ca nimic nu s-a realizat peste noapte. Ani de eforturi si perseverenta sunt necesari uneori pentru indeplinirea obiectivelor. Avand asteptari prea mari intervine mult mai usor descurajarea, de aceea trebuie sa ramai mereu motivat.

5. Renunti prea usor

Ultima dar nu cea din urma greseala importanta este a renunta prea usor. A construi o noua cariera necesita un angajament din cele mai serioase. Trebuie sa treci peste dezamagiri si sa reusesti sa te ridici dupa fiecare cadere. Nimic nu vine pus pe tava, trebuie sa depunem eforturi considerabile si sa fim pregatiti si de esec.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *