Cand vine vorba despre lumea social media (sau retelele de socializare), antreprenorii sunt cel putin „debusolati”. Nu ma refer aici la socializarea in social media doar de dragul socializarii, ci la promovarea unei afaceri prin intermediul retelelor de socializare. In continuare vom lamuri de ce unii antreprenori nu reusesc sa-si promoveze cum trebuie afacerea prin intermediul lumii social media si ce greseli majore fac acestia.

Unii antreprenori, daca nu chiar majoritatea, indeparteaza total ideea de promovare prin intermediul social media, deoarece nu inteleg pe deplin importanta acesteia. Se apeleaza la scuze precum „Nu am timp pentru asta.” sau „La ce imi ajuta?”, idei care in mod normal ar ajuta orice antreprenor, insa cu siguranta nu si aici, in lumea promovarii pe internet. Pentru a beneficia cu adevarat de pe urma promovarii pe internet, un om de afaceri de succes intelege necesitatea integrarii brand-ului personal in orice loc de pe internet, inclusiv pe retelele de socializare. Cum poti sa spui ca vrei sa-ti promovezi afacerea pe internet, fara sa ai o pagina pe Facebook dedicata exclusiv afacerii tale? Rezerva-ti timp sa te gandesti despre cum poti folosi lumea social media pentru a-ti intari imaginea brand-ului tau si pentru a castiga noi clienti.

Un lucru la fel de rau ca ignorarea completa a beneficiilor aduse de catre promovarea pe retelele de socializare, este promovarea inconsistenta sau partiala pe diferite platforme de socializare. Asadar, unii antreprenori au un lucru in minte. Postezi ceva din cand in cand si astepti ca afacerea ta sa infloreasca dintr-o data. Nimic mai neadevarat. Pentru a-ti promova cu succes afacerea, trebuie sa te implici cu adevarat in comunicarea cu potentialii tai clienti. Pana la urma, de aceea se numesc retele de socializare, deoarece promoveaza socializarea. In concluzie, nu poti avea promovare prin intermediul social media daca nu ai de gand sa socializezi.

De Admin

Un comentariu la „Greseli pe care le fac antreprenorii in lumea social media”
  1. Desi multi romani nu au auzit decat de Facebook, cred ca este normal sa acorzi aceeasi importanta si celorlalte relete de socializare precum LinkedIn, Twitter, Google+, toateBlogurile, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *