Asa cum  ne-am obisnuit Google incepe sa penalizeze excesele. Si cand vine vorba de guest posting desi aceste postari aduc un plus pentru autoritatea site-ului, se castiga link-uri abuzul de o astfel de metoda este in vizorul lui Google. S-a tot spus ca in 2014 va exista o astfel de concretizare. Si  nu este departe de a se intampla.

Guest posting-ul este o modalitate destul de raspandita pentru a castiga ceva link-uri si implicit rank. Intr-o oarecare masura nu este nimic gresit insa in acelasi timp este foarte usor sa cazi intr-o panta a metodelor de tip black hats. De aici se ajunge la penalizari, la nevoia de a cere inlaturarea link-urilor, de a face o cerere de reconsiderare…povestea este una cunoscuta si ce conteaza mai mult este ca ajungi sa fii exclus din rezultatele cautarilor pentru saptamani bune, luni sau chiar ani.

La fel de important in aceasta ecuatie se refera la continut. Un aspect usor ignorat de unii. Mai mult decat atat sunt aspecte pe care unii le interpreteaza eronat:

  • Mai multe link-uri inseamna un lucru bun. De fapt exista demonstratii clare pentru situatia opusa, site-uri cu putine link-uri care subclaseaza pe cele cu mii de link-uri.
  • Restrictiile editoriale, conditiile impuse in ceea ce priveste continutul ar trebui sa nu existe pentru ca aduc un grad de dificultate. De fap continutul unic, original inseamna un plus. Pana la urma daca s-ar accepta un continut preluat de tot internetul asta nu inseamna o munca buna.
  • Nu in ultimul rand se crede ca un link este mai important decat alte aspecte precum traficul, influenta si credibilitatea. Departe de adevar insa.

Cu toate acestea guest posting-ul nu este exclus ca o practica viitoare. Totul tine de masura in care se face totul, respectand cerintele de rigoare. Asta daca doresti sa eviti o posibila penalizare, caci Google planuieste un plan de atat impotriva celor care fac abuz.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *