Exista numeroase lucruri cu care putem infrumuseta spatiul de locuit. Unele sunt si functionale, unele sunt de ordin stilistic. Dar nu in cele din urma sunt si acele lucruri la care te gandesti ca ar fi utile, ar trebui sa le detii pentru a avea casa completa. Ei bine oglinzile pot fi parte din aceasta categorie.
Din punct de vedere al design-ului casei, oglinzile au si aici un rol de indeplinit. Ele pot crea impresia de spatiu mai generos. Plasate strategic sunt pur si simplu o incantare vizuala, mai ales daca au si o rama deosebita. Implica insa creativitate si o selectie din categoria de oglinzi decorative corelata cu spatiul in care se doreste a plasa obiectul. Iata cateva idei interesante:
- Oglinda cu rama de influenta geometrica
O rama de acest fel sparge tiparele. Sunt ce-i drept un puternic accent, ies in evidenta si chiar pot acapara privirile admirative. Insa merita pe deplin, pentru stilul unic.
- Oglinda supradimensionata
Poate ca primul gand de a pune o oglinda intr-o incapere se refera la dimensiuni prietenoase precum a unui tablou. Insa poti merge pe un stil mai indraznet de atat. Oglinzile sunt cu atat mai impresionante, cu cat sunt mai mari. Un stil masiv este inedit si merita incercat, insa desigur ca are nevoie si de un spatiu generos unde sa troneze.
- Un perete de oglinda, in incaperea baii
Din nou un stil mai putin conventional se poate referi la integrarea ideii de oglinda intr-un intreg perete, in baie. Aproape toate lumea detine o mica oglinda in baie, de preferat deasupra chiuvetei. Insa o varianta mai extinsa pare sa fie desprinsa din revistele de design interior din case opulente, deci imagineaza-ti cum ar fi sa ai asa ceva la tine acasa.
- Oglinda si pata de culoare
Pentru ca de multe ori se simte nevoia de culoare intr-o incapere, ei bine, o rama de acest gen asociata cu o oglinda pot fi de mare efect. Sunt imagini mai rare, deci tocmai acesta iti va fi si marele avantaj. Poti alege orice, de la stilul modern la cel eclectic. Atentie la ce culori folosesti si ce poveste a tonului vei crea pentru o incapere anume.
Nu in cele din urma, o idee absolut geniala este sa mergi pe forme, pe oglinda intr-o forma ce defineste tematica unui spatiu. Sau poti alege sa adaugi o oglinda, indiferent de dimensiunea ei, acolo unde ochiul admirativ nici nu s-ar gandi ca ar putea sa se integreze un astflel de element. Pe perete, spre exemplu.
Concluzia este ca oglinda are efecte deosebite in spatii. Nu degeaba s-a perpetuat ideea ca oglinzile sunt magice si uneori arata altceva decat realitatea. Poti crea mici artificii vizuale, iluzii optice, bucurandu-te in acelasi timp de utilitatea unor astfel de elemente.
Daca esti interesat de astfel de abordari, trebuie spus ca din fericire exista si magazine care s-au specializat pe aceasta nisa. Deci ai de unde alege o oglinda dincolo de tiparele clasice sa spunem. O recomandare in acest sens este chiar holz-art.ro, acolo unde de altfel vei descoperi un intreg univers dedicat oglinzilor.