Un zgaraie nori nu mai este demult ceva nou. Spectaculos desigur pentru maretia sa o astfel de cladire este cert o atractie. Insa cand vine si cu un design aparte efectul de „wow” este garantat. Dar cand totul se imbina cu necesarul de grija pentru mediu devine un proiect ambitios si mai mult decat apreciat. Este cazul Suedie pentru care arhitectura unei cladiri de genul va schimba intrega imagine.

Zgaraie-norul este un proiect de viitor care promite si permite avantaje din puterea vantului printr-un design pe cat de amuzant pe atat de eficient. Parca imbracat, acoperit de par aceasta cladire este de fapt o modalitate de crea piezoelectricitatea. Si ca un plus inovatia este ca aceste „plete” creeza energia necesara fara zgomot si fara sa deranjeze intr-un fel sau altul mediul si cei din jur. Este o peruca silentioasa care nu va fi conditionata de puterea vantului pentru a produce electricitatea. Este idealul pentru a beneficia de vant, de a combina conceptele caci o astfel de cladire devine un doi in unu, cladire functionala dar si producatoare de energie.

Ineditul nu se termina aici. Pe langa faptul ca da impresia unei cladiri insufletite prin acea miscare, unduire lina a „paielor” pentru ca pana la urma face parte din design-ul cladirii se va lumina in diferite culori si va spori ca imagine din punct de vedere al esteticului. O atractie turistica, un alt plus care se adauga pe lista beneficiilor si a proiectului bine gandit.

Strawscraper asa cum a fost denumit proiectul inspira in asa fel incat ideea revolutionara sa poata fi aplicata pe orice cladire, chiar daca nu este o constructie noua. In ceea ce priveste modalitatea de a produce energie orice cladire poate sa devina o sursa viabila. „Imblanitul” are sanse sa devina tehnologia, dar si arhitectura de viitor extinsa.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *