Chiar daca nu este cazul de ingrijorare, chiar daca a avea pierderi de memorie reprezinta un aspect de scurta durata mai degraba tindem sa punem totul pe seama grijilor, a cotidianului si a zilelor incarcate de munca. Si totusi trebuie sa tii minte sa ajungi la intalnirea X, sa pleci la o ora anume, sa cumperi in drum spre casa un lucru, sa ajungi acasa si sa scrii un email, sa suni, sa speli, sa cauti, sa…o multime de lucruri.

Pentru ca si memoria se poate imbunatati tine totul de doar cateva exercitii simple. Pe cat de simple pe atat de surprinzatoare pana la urma:

  • Strange pumnul drept. Asa cum cercetatorii spun ca acest obicei asociat cu momentele in care inveti este benefic. Ba mai mult studiile arata ca pentru a imbunatati memoria ar trebui sa strangem pumnul drept si sa inclestam pumnul stang pentru a ne aduce aminte. O asociere care se ne faca sa retinem mai bine esentialul.
  • Ai grija de orele de somn. Exista mai multe implicatii la acest capitol de vreme ce somnul putin te poate face sa ai stari diverse care sa afecteze printre altele si memoria. Mai mult decat atat, in timpul somnului memoria este cimentata la propriu, cand creierul separa amintirile si le grupeaza in functie de importanta pentru individ.
  • Mesteca guma. Din nou o asociere de activitati care sa te ajute sa tii minte mai bine si mai usor ce este important. E ca si cand incerci sa refaci sirul de evenimente si sa iti aduci aminte ce iti spunea colegul cand tu erai la birou. Mestecai guma si…aha.
  • Miroase rozmarinul in mod frecvent. Se pare ca pe termen lung si acesta poate ajuta memoria.

De la metode de relaxare si pana la recomandari de genul inchiderii unor gadgeturi, aparate moderne, telefoane si altele care sa iti ofere un moment de liniste sa iti imbunatatesti memoria inseamna o sumedenie de metode. Aparent simple.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *