Capacitatea de a ne deplasa dintr-un loc in altul este cea mai mare virtute pe care omenirea o poate avea. Toti oamenii si animalele au fost binecuvantati cu aceasta abilitate, dar oamenii sunt mereu cu un pas inainte, tocmai pentru ca poseda o virtute extraordinara de a vedea, de a se confrunta cu multe aspecte ale vietii si de a invata din ele.
Acest lucru ne asigura calatorii pline de satisfactie si de imbogatire. Oamenii au calatorit dintr-o varietate de motive, de la placere, interes de serviciu, turism sau de drag si dor. Oamenii obisnuiau sa calatoreasca cu orice mijloc de transport sau pe jos. Calatoriile nu numai ca ne duc in tinuturi indepartate, dar ne si familiarizeaza cu diferite persoane, ne invata noi culturi si noi traditii, ne rup de monotonia vietii.
De ce calatorim?
Augustine din Hippo a spus intotdeauna ca lumea este precum o carte, iar cei care nu calatoresc nu citesc nici macar o pagina. Este important sa nu gasim in calatorii un mijloc plictisitor de a ne ocupa timpul, ci in loc de aceasta, sa gasim motivul esential pentru a iesi din rutina si din propria casa. Oamenii iubesc sa cunoasca noi locuri, noi oameni, sa inteleaga cum functioneaza lucrurile din alte tari si cum sa adopte o alta atitudine cu poporul lor.
Pentru unii, a calatori departe de casa inseamna o incarcare de baterii. Nu doar ca o excursie furnizeaza energie pentru intreg corpul, ci si pentru minte si suflet. Calatorind intr-un loc indepartat si facand lucruri incitante, alaturi de alte elemente de natura sprituala ne putem intineri ca persoana, cu conditia de a ne intoarce la propriile case, gata sa luam in maini si mai multe dificultati ale vietii si ale locului de munca. Calatoriile fac ca o persoana sa isi uite grijile, problemele, frustrarile si fricile si sa dealibertate in aceeasi masura sa gandeasca intelept si constructiv. Calatoriile ajuta oamenii sa se vindece, si inimile sa se refaca.