Clonele

CloneleIn timp ce sustinatorii clonarii umane continua sa adauge argumente pentru a le sprijini opiniile, criticii sai nu par sa fie impresionati. Argumentul lor este crearea unei clone umane nu se va amesteca cu procesul natural de procreatie si ca in schimb, va avea un efect domino pe alte atribute ale vietii. De exemplu, daca genele sunt modificate sa produca fiinde umane mai inteligente prin intermediul clonarii, oamenii obisnuiti ce nu sunt produsele acestui proces nu vor avea factori.

Similar, clonarea va rezulta intr-o divizie imensa printre oameni si clonele nu vor fi subiectele aceluiasi tratament egal. Intr-o lume in care oamenii sunt impartiti pe baza rasei lor si cercul social, nu ne putem permite sa mai avem un motiv in plus pentru care oamenii sa se urasca intre ei. Cat pentru conducatorii religiei a diferitelor secte, sunt de opinie ca clonarea umana va pune omul ca si creator, ceea ce va fi ca provocarea autoritatii entitatii supreme.

Unii critici sunt de asemenea rapizi in a indica ca mai mult de 90 % din incercarea de a clona mamifere au cunoscut esecul in trecut. Asa ca va fi punerea ADN-ului uman la un risc. Este dificil sa spui daca lucurrile vor functiona exact cum ne asteptam sa fie. Mai important decat atat, sansele ca ADN-ul uman sa fie contaminate nu pot fi exclusive, vom avea o multime de noi conditii de care sa ne ocupam.

Cel mai rau este ca nimeni nu ne poate garanta ca clonarea umana nu va fi exploatata de oameni pentru diferite interese. Criminalii, de exemplu, ar putea folosi clone pentru practici unetice sau pentru a scapa de fortele autoritatii. Ar putea parea ca o idee iesita dintr-un film science ficion, dar sansele sunt ca acest lucru nu poate fi exclus in nici intr-un caz, fiindca oamenii sunt schimbatori.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *