emil calinescu

emil calinescu

Guest – post – Influenta SEO asupra bloggingului

Emil Calinescu va saluta. Astazi o sa va expun experienta mea blogosferica. Si cum SEO mi-a schimbat felul in care scriu. Si cum s-ar putea sa ma schimbe si in continuare.

Intai cateva cuvinte despre SEO. Asadar, SEO este o chestier atat de ciudata si incurcata si ascunsa incat nimeni n-o stie cu adevarat. Este o chestie mai in ceata pana si decat Biblia. In cazul “Cartii Cartilor” exista texte care pot fi interpretate in 10 feluri. In cazul SEO nu exista nici macar astfel de texte.  Totul se bazeaza pe zvonuri, pe interpretarea unor cazuri concrete si pe … intuitive.

Si totusi, intr-un fel sau altul SEO m-a influentat. In bine sau in rau, voi sa spuneti. Eu doar expun propria experienta. Asadar:

  1. Pana acum incepeam articolele cu Salutare tuturor. Acum pluginul meu de SEO ma sfatuieste sa am cuvantul cheie in prima fraza. Asa am aflat eu de ce niciun blogger nu incepe cu formula de salut. Desi omeneste asa mi se pare mie firesc. Eu vad bloggingul ca o expunere in fata unui public. Ar trebui s-o incep salutandu-l, nu?
  2. Am inceput sa schimb titlurile. Niciodata nu am fost bun la pus titluri. Nici acum nu sunt, doar ca am grija sa fie cat mai scurte si sa contina acel magic KEYWORD.
  3. Cu link-ul e la fel.  Si sa va dau un exemplu recent. Am scris articolul cu titlul : “Ura fata de evrei. Articol antisemit”. La acest articol link-ul este:  http://emilcalinescu.eu/evrei/ .De ce? Simplu: cuvantul cheie era “evrei”.
  4. Am inceput sa am grija fata de acest magic cuvant cheie. Daca am zis “evrei”, pai evrei sa fie. Am grija sa zic “evrei” si nu “evreu”, “israelian”, desi uneori repetitia poate parea obositoare. Dar de, google are prioritate.
  5. O alta chestie: nu mai preiau articole. Inainte, pe blogul vechi, aveam tona de articole preluate. Si mai nou preluam guest-urile.  Lucru care mi se pare de bun simt. Dar cica google se supara, ca ar fi articol duplicat. Desi s-a intamplat sa scriu pe bloguri care s-au inchis. Deci articolul meu se pierde. Legat de asta, vad ca este un “studiu de caz” in blogosfera. Si anum fostul meu Profesor Vasile Dancu. Acesta are un blog pe blogspot cu pr 5. Si uimitor, dansul preia articole. Da un interviu pentru Ziare.com? Pai il preia IN INTREGIME pe blogul sau. Si google il penalizeaza, dandu-I PR 5. Si totusi, daca toata lumea zice ca nu e bine sa preiau articole si guest-uri, sa ne supunem zic.
  6. Legat de lungimea articolelor, aici nimic schimbat. Cica google apreciaza articolele peste 300 de cuvinte. Eu oricum scriam articole kilometrice. Dimpotriva, unii zic ca in ultima vreme (mai ales pe blogul nou) scriu articole scurte. Prea scurte. Fata de ce scriam inainte, unele par minuscule.

Cam atat legat de influenta SEO asupra mea. Pe voi cum v-a influentat? V-a schimbat in vreun felul de a scrie articole?

Salutari OPTIMIZATE tuturor si va astept si pe blogul meu cu un guest post, subiectul urmand sa-l alegeti voi, de buna voie si nesiliti de nimeni!

De Admin

8 comentarii la „Influenta SEO asupra bloggingului – Emil Calinescu”
  1. Merci, Emil.
    E bine sa citesti si sa recitesti, repetitia e mama invataturii si cand negru pe alb, scrii despre SEO e chiar f bine! mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *