internet

internetFondatorul Space X, Elon Musk, a anuntat ca aceasta compania este in curs de dezvoltare a unei retele micro-satelit care isi propune sa aduca acces la Internet in lume, ieftin si necenzurat. Obiectivul principal al programului este de a valida antena de banda a unei platforme de comunicare.

Compania se afla in primele etape ale dezvoltarii proiectului. Raspunzand la un comentariu cu privire la costul acestui serviciu, Musk a declarat ca acest program de Internet va fi nelimitat si la un cost foarte scazut. Compania californiana declara ca isi va incepe proiectul prin lansarea a doi sateliti prototip, numiti MicroSat-1 si MicroSat-2.

SpaceX declara ca satelitii vor circula pe o orbita, la inaltimea de 625 kilometri si vor urma un traseu de la un pol la altul. Asta inseamna ca satelitiii vor fi lansati in California de la Vandenberg Air Force Base.

Fondatorul a anuntat ca planuieste sa construiasca si sa lanseze mii de sateliti de telecomunicatii pentru ca oamenii sa aiba parte de acces la Internet ieftin. In ianuarie, Musck a declarat ca o versiune utila a acestui proiect se va desfasura abia in urmatorii cinci ani.

Google si Fidelity au facut o investitie de 1 miliard de dolarii in SpaceX pentru a sustine acest proiect.

Google nu se afla la primul experiment de acest fel, compania avand deja un program in testare si altul abia in faza incipienta, insa acest parteneriat cu SpaceX ar putea grabi putin ziua in care oamenii vor beneficia cu adevarat de acces la Internet in orice zona a lumii.

Compania Google este interesata sa investeasca circa un miliard de dolari in proiectul celor de la SpaceX, ceea ce i-ar asigura lui Elon Musk un start incurajator pentru demararea productiei si testarii. Daca acest lucru este adevarat, acesta va fi cel de-al treilea proiect de aceasta natura in care Google va fi implicata, compania experimentand deja cu alte doua solutii.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *