internet

internetDaca devii din ce in ce mai des anxios si tinzi sa te ingrijorezi de indata legat de orice lucru minor care se intampla in jurul tau, avem vesti bune pentru tine. Studiile recente au descoperit faptul ca internetul poate fi un instrument foarte bun pentru combatarea anxietatii si depresiei. Acum, in loc de a te simti vinovat pentru momentele pe care le vei petrece in spatiul virtual, poti sa te simti asigurat ca de fapt exista beneficii multe legate de aceasta activitate a ta in mediul online.

Beneficii pentru adulti si tineri

Studiile si cercetarile recente au descoperit faptul ca oamenii maturi in special, pot beneficia de la a sta in mediul online. Seriile de studii, efectuate intre anii 2002 si 2008, au descoperit faptul ca 16% dintre oamenii care nu au folosit internetul se pare ca sufereau de depresie, in timp ce doar 9% dintre acestia au ramas la fel.

Pentru populatiile izolate, cum ar fi persoanele mature, a fi capabile sa ajunga sa se conecteze cu alti oameni fara sa trebuiasca sa conduca pana undeva sau sa iasa din casa, este un lucru foarte bun.

Un alt grup de studiu a descoperit faptul ca timpul petrecut de tineri in mediul online, este de asemenea benefic pentru acestia. Cercetarile au demonstrat faptul ca adolescentii beneficiaza mai mult de tratamentele impotriva anxietatii si depresiei care sunt o oombinatie de instrumente online si de consiliere reale.

Cum poate ajuta internetul?

Inainte de a inchide cu totul usa regimului anti-anxietate din mediul online, este important sa intelegi in mare exact felul in care timpul petrecut in mediul virtual te poate ajuta sa lupti impotriva depresiei si anxietatii. Una dintre cele mai bune modalitati prin care internetul ajuta acesti oameni cu probleme este prin oferirea de unor cai simple de conectare a oamenilor cu handicap sa reactioneze cu oamenii din jur.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *