Am discutat intr-un articol anterior despre aparate de aer conditionat de calitatate, tinand cont de faptul ca ne aflam in mijlocul verii si ca acum, mai mult ca niciodata, avem nevoie de confort in ceea ce priveste temperatura ambientala. Asadar, am ajuns la concluzia atunci ca un aparat de aer conditionat, pentru a fi catalogat ca fiind performant, trebuie sa indeplineasca pentru inceput o conditie necesara si anume, sa dispuna de un inverter (sau invertor).

Daca esti interesat de achizitionarea unui asemenea aparat de aer conditionat inverter, o sa-ti povestesc in continuare despre ce sunt acestea si cum functioneaza. Ce sunt aceste invertoare? Simplist vorbind, un invertor este un dispozitiv electronic care transforma curentul continuu in curent alternativ. Daca complicam putin lucrurile, putem spune ca un invertor se foloseste de modulatia in frecventa pentru a produce un curent alternativ de o frecventa variabila. Acest curent alternativ de frecventa variabila este folosit apoi pentru actionarea unui motor electric. Viteza motorului electric de inductie este proportionala cu frecventa curentului, iar compresorul poate rula la viteze diferite. Un microcontroler masoara temperatura aerului din incapere si actioneaza in concordanta cu variatia temperaturii astfel. Daca temperatura a crescut peste cea prestabilita, microcontrolerul comanda compresorul sa isi mareasca viteza, avand ca efect astfel racirea aerului din incapere. Daca temperatura aerului a scazut peste cea prestabilita, microcontrolerul comanda scaderea vitezei compresorului, rezultand o crestere a temperaturii ambientale. Ideea este ca compresorul nu se opreste niciodata, lucru care face diferenta fundamentala intre aparatele de aer conditionat clasice si cele care dispun de invertoare.

Aparatele de aer conditionat cu invertere ofera o performanta superioara, oferind maximul de confort la un consum foarte redus. Pe langa asta, aparatele de aer conditionat cu invertere sunt foarte rapide de usor de programat. Practic, vechile aparate de aer conditionat nu mai dispun de nici un avantaj fata de noile tipuri de aparate de aer conditionat, acestea din urma dispunand de cea mai noua tehnologie de implementare, pe langa o gramada de imbunatatiri aduse vechilor modele. Printre aceste imbunatatiri se numara folosirea microcontrolerelor in functionarea acestora. Microcontrolerele sunt dispozitive electronice de automatizare foarte performante, reprezentand viitorul lumii tehnice. In concluzie, daca vrei sa profiti la maxim de toate facilitatile de care poti sa te bucuri de la un aparat de aer conditionat, renunta la orice alt tip de aparat de aer conditionat de care dispui si cumpara-ti un dispozitiv specializat in oferirea confortului, cum este un aparat de aer conditionat cu invertor.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *