iPhoneiPhone

Cu toate ca iPhone de la Apple era departe de a fi primul smartphone fabricat din lume, are totusi o semnificatie aparte mai ales in popularizarea ideei de smartphone in jurul cumparatorilor din toata lumea. Inainte de lansarea sa, cele mai populare smartphoneuri din lume au fost fabricate de BlackBerry si Nokia, si acestia au oferit dispozitive care aveau chiar tastaturi QWERTY, o interfata axata pe e-mailuri si un display fara touchscreen. iPhone a schimbat toate aceste lucruri si a pus telefonul inteligent nu numai in mana oamenilor preocupati de afaceri, insa in mana publicului general de asemenea.

Primul iPhone Apple

Crearea primului telefon iPhone Apple a fost anuntat in luna ianuarie 2007 si a fost lansat in Statele Unite ale Americii in luna iunie 2007. Unul dintre factorii care diferentia iPhone de celelalte smartphone-uri existente a fost interfata, e langa un singur buton de Home avea un display multi-touch cu touchscreen. iPhone a fost lansat exclusiv cu Cingular Wireless (care a devenit mai tarziu AT&T) in Statele Unite ale Americii si a revolutionat piata telefoanelor mobile de pretutindeni.

iPhone era atat de popular incat Apple a vandut aproximativ 270.000 de bucati in primele 30 de ore. Chiar si asa, in primul sfert al anului 2007, iPhone a avut parte doar de un procent de 3% din intreaga piata a telefoanelor inteligente  comparativ cu cei 68% de care se puteau bucura Symbian, care era introdus de Nokia.

iPhone 3G de la Apple si Apple App Store

Pe cat de mult succes a avut initial primul iPhone, avea totusi niste lipsuri, lipsuri legate de doua categorii comparativ cu multe alte telefoane inteligente care erau vandute de producatorii de telefoane la acea vreme. In primul rand, iPhone nu era capabil sa incarce aplicatii de la terti. Apple a rezolvat acest lucru cu ajutorul introductiei telefonului iPhone 3G in luna iunie 2008.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *