Jacob Barnett-copilul minune

Un adolescent de numai 14 ani are sanse de a castiga Premiul Nobel. Este pe cat de surprinzator pe atat de adevarat. Povestea lui Jacob incepe trist caci sufera de un handicap. Cu diagnosticul crunt de autism inca de la varsta de doi ani Jacob a fost sprijinit de mama sa in a se dezvolta. Instinctul sau a fost cel care a primat caci lasand educatia in grija unui centru specializat a considerat ca totusi din cauza suferintei sale este limitat in optiuni.

Daca viata nu a fost atat de darnica din punct de vedere al sanatatii inteligenta sa a echilibrat situatia. Cu un IQ mai mare decat media pentru categoria sa de varsta partea care socheaza si face cazul de admirat este ca l-a depasit pana si pe Einstein. Cu un rezultat de peste 170 de puncte inteligenta sa a dezvoltat interes pentru fizica cuantica, pentru astronomie. Deja student si cu intentii de a-si da doctoratul in fizica Jacob este o raritate de adolescent.

Cu cat descoperi mai mult despre el ramai si mai uimit. Invantand de unul singur timp de o saptamana materii precum algebra, matematica au fost pentru el simple lecturi. Cu atat mai mult cu cat pe vremea cand era copil medicii nu aveau pronosticuri favorabile in ceea ce priveste dezvoltarea sa si abilitatile sale. Si daca acum cativa ani mama sa auzea cum fiul sau nu va putea citi vreodata Jacob ofera pana si meditatii si este favorit pe viitor la Premiul Nobel. Cu un interes de a dezvolta propria teorie a relativitatii sansele sunt destul de mari dat fiind si cazul exceptional al lui Jacob, inteligenta sa iesita din comun si la o asa varsta de frageda.

Dat fiind ca nimic din ceea ce povestea de viata a lui Jacob reprezinta nu e ste un comun mama sa a scris o carte cu aceasta tematica, o poveste de viata care a primit titlul „The Spark: A mother’s story of nurturing genius” iar intentia de a se crea si un film este deja o decizie luata.

 

 

Articole create 605

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus