wifi

wifiCrezi ca stii totul despre lumea telefoanelor inteligente? Poate nu stiai, dar in momentul in care te conectezi la o retea WiFi deschisa, te poti expune in fata pericolelor puse de infractorii cibernetici.

Ce poti sa faci ca sa te aperi de astfel de amenintari?

In primul rand trebuie sa iti faci o copie a tuturor datelor. Se pare ca virusii ransomware au din ce in ce mai multe victime, deoarece reusesc sa blocheze dispozitivele mobile dar si continutul acestora, solicitand o rascumparare pentru deblocarea gadgetului. Se pare ca ransomware se instaleaza prin download, fara ca utilizatorul sa descarce vreun document. Asadar, nu uita sa iti asiguri datele pe care le ai pe dispozitiv, pentru a nu avea probleme daca ai fi o victima a unui astfel de caz.

De asemenea, trebuie sa fii atent la aplicatiile pentru smartphone. Instaleaza aplicatii care provin din surse de incredere, deoarece cele piratate au capacitatea de a colecta informatiile tale personale.

E bine sa ai acces gratuit la o retea WiFi, insa nu uita ca ar trebui sa te conectezi numai la retele sigure. In general, locurile care ofera semnal WiFi gratis reprezinta un loc ideal pentru distribuirea de virusi, deoarece aceste retele nu sunt protejate de parole. Ce se poate intampla daca te conectezi la o retea publica? Exista sanse ca o persoana sa se conecteze usor la dispozitivul tau si astfel poate colecta informatiile, parolele si conturile pe care le folosesti.

Daca ai de gand sa faci tranzactii online, asigura-te ca folosesti o varianta sigura. Safepay sau Bitdefender sunt solutii care protejeaza in fata accesului neautorizat si asigura siguranta datelor pe care le furnizezi catre destinatia pe care ti-o doresti. De asemenea, este recomandat ca optiunile precum WiFi sau Bluetooth sa fie oprite atunci cand faci astfel de operatiuni.

Nu uita ca cei mai multi virusi se afla in fisiere necunoscute sau link-uri cu o provenienta ciudata. Nu da click pe link-uri care au un caracter ciudat si nici nu descarca documente care provin de la utilizatori necunoscuti.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *