In anii in care eram dominati de calculatoare, incepea sa apara un dispoziv care era considerat la acel moment, mobilitatea si portabilitatea suprema. Era vorba despre un laptop, mai gros decat doua genti finute in care tinem de fapt astazi laptop-urile. Ei bine, tehnologia nu s-a oprit niciodata din evolutie si poate ca in acest domeniu, foarte mare accent, pe langa performanta si capacitati, s-a pus pe mobilitate si portabilitate.

Nu dupa mult timp, am ajuns la momentul de fata, intr-o era dominata de dispozitive mobile. Calculatoarele au evoluat si ele si inca au domeniile stricte in care sunt folosite cu succes insa pe partea de portabilitate, s-au facut atat de multe schimbari incat nu stiu cu care din ele sa incep.

Pentru inceput, foarte mult a evoluat industria laptopurilor, punandu-se in acelasi timp accent atat pe partea de performanta cat si pe cea de portabilitate. Am ajuns astazi la laptopuri care sunt pe putin de 10 ori mai performante decat calculatoarele de acum 5 ani.

Cea mai mare revolutie pe parte de portabilitate insa, a reprezentat-o inventarea tabletelor, dispozitive smartphone constand doar in ce stiam pana acum a fi ecranul unui laptop.

Dupa ce tabletele au inceput sa devina din ce in ce mai performante, am asistat din nou la o schimbare de luat in considerare si anume transformarea multora din ele in convertibile.
Convertibilele sunt acele dispozitive care pot functiona la fel de bine atat ca o tableta cat si ca un laptop, pirn conectarea lor la un dock special, cu tastatura si cu posibilitatea de a le atasa chiar si un mouse.

Personal, ma gandesc de multe ori le ce schimbari am mai putea lua parte si pur si simplu nu mai gasesc nici o imbunatatire care ar putea fi facuta in acest sens. Bineinteles, la fel spunea si inainte de tehnologia touchscreen si uite unde ne aflam astazi.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *