latino time

Dintotdeauna am iubit dansul si muzica! Aceste doua inventii au transformat lumea, au facut-o mai frumoasa, mai energica, mai iubitoare…

Voi cunoasteti cum a aparut fiecare stil de dans? Haideti sa incercam sa patrundem si mai mult in lumea fascinanta a dansului. De fiecare data am venit cu noi idei, v-am povestit despre dansurile traditionale in lume, v-am spus ce oameni s-au remarcat in lume prin aceasta arta, etc, dar niciodata nu am luat in discutie mai detaliata dansul modern spre exemplu, sau chiar renumitul balet. Baletul, dupa parerea mea este cel mai romantic si mai pasnic dans. Adica iti transmite acea liniste sufleteasca de care avem nevoie fiecare in parte.

Ca sa revin la ceea ce afirmam adineauri, ghiciti ce stil de dans a aparut in jurul anilor 1950-1960? Hmm? Ca sa nu mai stati prea mult pe ganduri, va voi spune eu. A aparut mult indragitul rock and roll, si mai ales in randurile adolescentilor. Chiar dansatoarea Merce Cunningham punea bazele pe vremea aceea a propriei sale companii de dans, aceasta dansatoare folosea miscarea naturala ca sa creeze un efect de curgere libera.

Prin anii 1960-1980, in New York aparea dansul post-modern care avea un caracter experimental si improvizat. Dansul disco aparuse si el prin 1970-1980 in Europa si SUA. Prin 1976, dansatoarea si coregrafa americana Twyla Thap, nascuta in 1942 punea in scena asa cum se numeste, Push Comes to Shove. Aceasta folosea elemente din mai multe stiluri de dans. Frumos nu? Spre surprinderea noastra, putem observa de unde povine acel dans liber, improvizat, format din mai multe stiluri, care se practica si in zilele noastre. Interesant este faptul ca noi nu stiam toate aceste lucruri, iar lumea este cercetasa, majoritatea doresc sa cunoasca cat mai multe lucruri despre universal lor iar mie nu imi ramane altceva de facut decat sa va ajut sa cunoasteti cat mai multe despre ceea ce inseamna dansul. Asa ca, hai sa citim in continuare, lucruri si mai interesante.

Spre exemplu, in anii 1980-1990 apareau…mult iubitul si indragitul breakdance, cel prea iubit mai ales de catre adolescentii din ziua de astazi. De asemenea, aparea odata cu breakdance-ul si popping-ul. Dansatorii se invart pe spate sau pe cap si imita miscarile robotilor. Aceste stiluri nu apar nu numai asa, ca sa apara si atat, se foloseau si in filme. Pe vremea respectiva era mult prea apreciat acest gen de dans, si nu numai atunci. Sa intrebati un tanar, daca ii place sa priveasca macar pe cineva care danseaza breakdance, sa vedeti ce va raspunde. Cu siguranta raspunsul lui nu va fi unul negativ. J

In anii 1990-2000 DV8, precum si alte companii de dans puneau in scena spectalole pentru diferite televiziuni dar si pentru a putea fi reprezentate pe scena.

Baletul, ca sa continui cu cea de a doua idee expusa la inceputul acestui articol, era si este acea combinatie de muzica, dans, mima, cu pasi ficsi si totodata tehnici fixe. Dansul modern, care s-a dezvoltat din balet era si este o forma mai libera si mai naturala. Probabil din acest motiv este si mai indragit decat baletul. Astazi, v-am expus cateva idei, in povestirile urmatoare va voi spune cateva lucruri despre aceste stiluri de dans despre care cu siguranta nu stiati de ele.

Va recomand cu caldura pentru cei mici , scoala de dansuri pentru copii bucuresti latino-time.ro

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *