Clasica proteza pentru cei care si-au pierdut o mana sau degetele intr-un accident nefericit este de mult istorie. Desi functionala lumea moderna ofera o noua sansa, o stare imbunatatita. Este cu mult mai aproape de o mana normala in sensul in care purtatorul va gasi o usurinta in a o manevra.

Cum functioneaza? Partea de plus pe care o aduce fata de o simpla proteza este aceea de manevrare pentru mult mai multe cazuri. Miscarile mai delicate sunt acum o posibilitate si desi o mana bionica nu este o mana normala si nu va fi simtita asa este o usurinta de a o folosi. Lucruri simple fac diferenta iar pentru persoane care se afla intr-o astfel de situatie se intelege diferenta. Pentru ceilalti a desface poate o doza de suc este o banalitate insa pentru cei cu proteza o provocare.

Cat ar costa o mana bionica? Preturile variaza pentru ca fiecare model este facut ca si personalizat. Se invarte insa in jurul unor mii de euro si in functie de preferinte si nevoi va creste considerabil. Inca din 2007 de cand a aparut pe piata mana bionica a devenit un bun inlocuitor al clasicei proteze mai cu seama si pentru faptul ca-lasand functionalitatea de-o parte- partea estetica este si ea de apreciat. Materialele din care sunt facute mainile bionice imita pielea mult mai bine si nu sunt rigide.

Si daca credeai ca o mana bionica este ajutorul doar pentru cei care au ramas fara brat in urma unui accident te inseli. O mana bionica a fost creata special si pentru cei surdo-muti. Cu o conexiune la un calculator/laptop comunicarea va deveni posibila si in alt mod. Spectaculos este ca acest dispozitiv a fost creat de un adolescent de numai 17 ani iar ideile nu se vor oprite la acest stadiu ci sa existe si o situatie reversa.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *