M-am gandit sa scriu astazi despre sarbatorea Sfantului Valentin deoarece se apropie cu pasi repezi. Febra acestei sarbatori, numita si Valentine’s Day, incepe sa cuprinda cat mai multi oameni. Oameni care poate nici nu-si pretuiesc relatia pe durata intregului an sau oameni care de exemplu isi bat nevestele.

Ce e si mai comic e ca de fapt pe aceasta data nu se afla niciun Sfant Valentin, nici in calendarele crestin-ortodoxe si nici in cele catolice. La origine, sarbatoarea Sfantului Valentin era una catolica. Crestin-ortodocsii sarbatesc si ei Sfantul Valentin prin 3 sfinti cu aceleasi nume:  Sfantul Valentin Preotul pe 6 iulie,  Sfantul Valentin pe 24 octombrie  si Sfantul Mucenic Valentin pe 24 aprilie.

Dupa cum puteti observa, ortodocsii nu sarbatoresc acest sfant pe data de 14 februarie, iar catolicii nici atat. Deci practic sarbatorim Sfantul Valentin pe data de 14 februarie, cand de fapt el e in calendar pe o cu totul alta data. Comic, nu? Sa sarbatorim Craciunul gen in luna iunie. Cand de fapt are loc pe o cu totul alta data. 

Parerea mea despre toata sarbatoarea asta era una negativa inca de dinainte, dar acu ca stiu ca sarbatorim ceva ce nici macar n-are loc pe data respectiva, e si mai dezamagitor. O zi in care totul se presupune a fi roz si perfect. O zi in care dragostea pluteste in aer, oameni care se casatoresc pentru o zi si par cuplul perfect. Ce mai conteaza online slots ca a doua zi barbatul isi injura femeia, sau se bat parte in parte, nu? Pe data de 14 februarie trebuie sa para fericiti si indragostiti ca in prima zi. Eu una cred ca daca e sa existe o relatie buna, pentru ca perfecta sigur nu exista, cel mai bun mod de a sarbatori e sa iti pretuiesti persoana de langa tine zilnic. Sa stii sa o pretuiesti in momentele grele cand e alaturi de tine, sa stii sa ii fii si tu la randul tau aproape in diferite momente. Nu sa afisezi o iluzie a relatiei tale pe data de 14 februarie. Iar daca vrei sa faci ceva special, poti sa o faci oricand. Daca vrei sa ai un weekend romantic poti sa il ai oricand, cadouri poti  sa ii faci in fiecare zi, mai ales daca te tine buzunarul, iar de spus cuvinte frumoase la fel, fiecare zi poate fi speciala.

Nu cred ca trebuie sa iti pretuiesti iubirea doar intr-o singura zi. Asa ca, da, fac parte din categoria persoanelor care pe 14 februarie nu vor sa vada flori, inimioare sau jucarii de plus. Eu sunt mai pretentioasa: vreau declaratii de dragoste si cadouri atunci cand am zilele mai proaste, atunci cand chiar am nevoie de ele. Si asta pentru a putea fi surprinsa. Nu vreau sa primesc ceva de la cineva care doar trebuie sa o faca pentru ca e o zi comemorata de toti. 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *