electricelectric

Masinile electrice sunt mult mai rele pentru mediul inconjurator decat masinile pe benzina, potrivit unui nou studiu. Aceasta este cea mai mare contradictie a presupunerii ca masinile electrice sunt mai curate. In ciuda acestui fapt, guvernul plateste 7.500 dolari pentru fiecare masina electrica cumparata, insa autorii unui studiu realizat recent, spun ca lumea ar fi mai sanatoasa fara. Acest lucru inseamna ca guvernul doreste sa taxeze o masina pe baza cantitatii de poluanti, iar masinile electrice ar trebui sa fie taxate la jumate fata de cele normale.

Un factor important al masinilor electrice este ca energia pe care o folosesc topesc si proceseaza materiile prime. Insa, marea intrebare este: cum se incarca aceste masini? Sau, cum incarcam 100.000.000 de masini peste 20 de ani? In cazul in care nu se pot incarca cu energiile regenerabile, atunci situatia devine complicata.

Cu toate ca presupunerea tipica consta in faptul ca masinile electrice sunt mai curate si mai bio decat masinile pe combustibili fosili, puterea acestor masini trebuie sa vina de undeva, iar de obicei provine din centralele electrice pe baza de carbune. Autorii studiului sustin ca „Decat sa acceptam afirmatiile despre beneficiile pe care aceste masini le aduc mediului, acest studiu realizeaza o comparatie intre consecintele de mediu care apar in urma utilizarii masinilor electrice si pe benzina.”

Cat de diferite sunt masinile electrice de cele normale?

Astfel, un galon de benzina produce 8.887 grame de CO2. Deci, acesta produce echivalentul a 10 kWh de curent, insa, in cazul emisiilor generate de o baza de carbune apart 9570 grame de CO2 in atmosfera. Asa ca utilizarea energiei belectrice bazate pe carbuni nu este chiar atat de ecologica pe cat se spune.

Intr-adevar, avem nevoie de tehnologii mai bune atunci cand vine vorba de baterii si de putere electrica si da, suntem nevoiti sa reciclam. Trebuie sa ne punem la punct toate strategiile de conservare a mediului, insa vehiculele electrice pot fi „cheia” celui mai rau scenariu al planetei.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *