Merele Fuji sunt atat de populare si abundente in Japonia, incat tara cu greu are nevoie de a importa alte varietati din acest fruct. In timpurile antice, modalitatea populara de a cere o fata in Grecia, era sa arunci un mar catre ea, daca aceasta l-ar fi prins, era considerat un simbol de acceptare.
Merele Fuji sunt cunoscute pentru dimensiunea lor mare, un diametru de 75 de milimetrue, miez dens, textura crocanta si dulceata. Numele „Fuji” se refera la orasul Japonez, Fujisaki unde varietatea hibrid a fost produsa la sfarsitul anilor 1930′ si nu este conectat in nici un fel cu muntele Fuji. Este un hibrid a doua varietate de mar Americane, „Red Delicious” si „Old Virgiina Ralls Genet”.
Chiar daca nu le tii la frigider, aceste mere placute desert, raman proaspete pentru un timp indelungat. Daca le pui la frigider, pot fi tinute proaspete pana la un an. Desi, au un timp de viata indelungat si pe raft. Mai mult decat atat, fermitatea pulpei ramane aproape neschimbata chiar si dupa ce a fost gatita. Din cauza pulpei dulci si suculente, sunt destul de populare in Japonia. Acolo, au fost facute disponibile pe piata in anii 1960. De atunci, aceste mere super dulce au primit o popularitate nemaipomenita in toata lumea.
Fapte Nutritionale
- Avand in vedere dulceata siropoasa si crocantul neobisnuit ale acestor mere, sunt cultivate in Statele Unite ale Americii, inca din 1980.
- Datele de nutritie arata ca merele Fuji sunt bogate in potasiu si slabe in sodiu. De asemenea vin la pachet cu alte minerale, precum magneziu, calciu si fosfor.
- In ciuda faptului ca sunt bogate in vitamine, minerale si fibre, sunt slabe in calorii, comparat cu alte mancaruri. Asa ca este bine sa le consumi dimineata sau ca o gustare de dupa amiaza, sau le poti adauga la salata.
- Sunt bogate in zahar, si sunt sigur ca micutilor le-ar place sosusl si placintele facute din aceste mere.