MicrosoftMicrosoft

Cu nou aparutul ce va fi lansat in curand Windows 10 schimband complet experienta Windows, conferinta dezvoltatorilor Microsoft din acest an ar trebuit sa fie numita Re-Built 2015.

Acesta chiar este un an de reconstruire totala pentru Microsoft, la fel cum a fost si in anul 2012 cu Windows 8. Cu toate ca acum, mizele sunt si mai mari. In timp ce se asteapta lansarea Windows 10-ceea ce ar putea inseamna undeva in aceasta vara a anului 2015-ar trebui sa incepem sa constientizam faptul ca aceasta este ultima schimbare a Windows la care ar trebui sa fim pe faza.

Lumea tehnologiei este din ce in ce mai axata pe mediul mobil, unde dispozitivul sub semnatura proprie a Windows, Windows Phone se lupta impotriva dizpozitivelor care functioneaza cu sistemele de operare iOS si Android. Nu trebuie sa credem ca Microsoft este o non-prezenta pe piata telefoanelor. Chiar inainte ca CEO-ul actual Satya Nadella sa scoata la inaintare filosofia „cloud-first, mobile-first”, Microsoft  facea incursiuni prin introducerea aplicatiilor sale populare pe mobil.

OneNote si OneDrive sunt pe iOS de atata timp si anul trecut a vazut Great Office Push of 2014. Microsoft Office a ajuns in sfarsit pe iPad si versiunile de iPhone/Android au ajuns a fi utilizate chiar de clienti, care mai intai de toate le-au vizualizat. Cu atat de mult sprijin din partea platformelor concurente, acesta nu este in mod clar acelasi Microsoft al tatilor nostri.

In cadrul Build 2015, Nadella si Co. vor incerca tot ce este mai bine pentru a inversa toate aceste lucruri vechi: dezvoltarea Android si iOS pentru a-si  muta aplicatiile pe Windows. In timp ce Microsoft intampina orice aplicatii care isi doresc sa ramana live pe platforma, a existat un punct de concentrare asupra acestor lucruri de cand Nadella a preluat controlul. Pe langa simpla etichetare  de aplicatii-categorii, Microsoft construieste unelte in jurul Windows pentru a face  vietile oamenilor  mai convenabile.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *