testare covid

Romania a fost lovita de o pandemie la care nimeni nu se astepta. Desigur, a pornit din China si usor usor s-a apropiat de noi, insa cu siguranta nimeni nu s-ar fi gandit ca va lua o asemenea amploare. A fost nevoie ca tara noastra sa intre in stare de urgenta pentru a limita raspandirea coronavirusului.

In acest sens, au fost luate o serie de masuri si s-au impus foarte multe restrictii pentru ca numarul de persoane infectate sa scada de la o zi la alta. In prezent ne aflam in stare de alerta – o stare care impune si ea cateva masuri si restrictii, insa mai relaxate. Relaxarea se face pas cu pas pentru a evita un al doilea val de pandemie.

Pana acum s-a inregistrat un numar destul de mare de persoane infectate, dar am reusit oarecum sa tinem cat de cat in frau acest virus, spre deosebire de alte tari precum China, Italia, Spania, Marea Britanie si altele, unde numarul a fost cu mult mai mare.

In conditiile in care s-au inregistrat destul de multe greseli atunci cand au fost arhivate persoanele infectate, a fost ridicata problema realizarii unui studiu de prevalenta a populatiei din Romania.

Ministerul Sanatatii a finalizat deja Ordinul pentru aprobarea efectuarii acestui studiu de seroprevalenta a infectiei SARS-CoV-2 de care va beneficia un numar de 29.019 de persoane de pe tot teritoriul Romaniei.

Cum se va face acest studiu?

Persoanelor de toate grupele de varsta care se vor prezenta „conjunctural” la laboratoarele de analize din fiecare judet li se vor recolta seruri reziduale intr-o anumita perioada de inrolare. Acestea vor fi selectate dintre cele ce prezinta simptome si cele asimptomatice si isi vor da consimtamantul de a participa la acest studiu.

In fiecare judet si la nivelul Municipiului Bucuresti, vor fi selectate cate 3-5 laboratoare in cadrul carora se vor putea face recoltarile pentru studiul in cauza.

Acest studiu va fi efectuat respectand principiile si regulile de etica si confidentialitatea datelor cu caracter personal a celor ce vor fi selectati sa participe. Studiul de seroprevalenta este avizat de Consiliul Stiintific al Institutului National de Sanatate Publica – Comitetul de Etica a Cercetarii.

Puteti citi mai multe despre acest subiect pe site-ul botosaneanul.ro, cel care se actualizeaza constant cu stiri din Botosani, din toata Romania si de la nivel international.

In aceasta perioada in care toata presa scrisa si online este acaparata de acest subiect – al pandemiei – este necesar sa selectam cu grija trusturile pe care le urmarim, pentru a nu lua de bune unele stiri fake, de senzatie, asa cum obisnuiesc unii sa publice.

Pentru stiri Botosani, stiri nationale si internationale, accesati cu incredere site-ul botosaneanul.ro.

De Admin

Un comentariu la „Ministrul sanatatii anunta testarea in masa anti-coronavirus a populatiei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *