Domeniul constructiilor cunoaste schimbari variate in ultimul timp. Pentru ca modernul vietii faca ce arhitectii sa vina cu idei noi si inedite Shangai este un exemplu care surprinde. De data aceasta cu o cladire gonflabila. Nu este de scara mica, nu este o macheta si nici o jucarie ci o realitate. Si mai surprinzator este motivul pentru care arata astfel: se doreste sa actioneze ca un scut impotriva bacteriilor, a microbilor si cei care vor popula zona din interiorul acestei cladiri sa fie la mare distanta de astfel de probleme.

Acest proiect a fost propus de 3GATTI ceea ce partial explica de ce o astfel de cladire neobisnuita. Caci sub acelasi nume sta si cladirea cu umbrele si turnurile de telecomunicatii imbracate in iarba. Total ciudat gandind din perspectiva celor care merg pe un stil clasic, care considera ca lucrurile nu trebuie sa depaseasca o limita. Aceastea sunt insa exemple a ceea ce inseamna sa spargi barierele, asa cum ar spune americanul „think outside the box”.

Ideea este ca acea parte gonflabila ce se pozitioneaza la exteriorul cladirii ca si cand ar imbraca-o sa interactioneze cu oamenii si sa se miste in bataia vantului. Cum functioneaza? Practic cu cat zonele din interior, birourile se populeaza cu atat acea zona gonflabila se umfla si mai tare. Asta pentru a pastra un nivel de ventilatie cat mai bun. Si acelasi lucru se intampla in situatia inversa, cu cat numarul de persoane scade cu atat scade la fel se intampla si cu fatada gonflabila.

Mai mult decat atat, plantelel si nylonul antibacterian sunt parte din acelasi proiectm, in ideea de a face o microsera care sa mentina temperaturile la un nivel constant si asta indiferent de timpul la exterior. Iar un astfel de concept se poate aplica in orice caz, fara nevoie de a reface o cladire de la baza. E ca si cand se vine cu o imbunatatire, de concept, de confort insa si de aspect.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *