De ce case din lemn? 

11 Motive pentru care sa-ti construiesti o casa de lemn

1.Lemnul ca materia de constructie

Mai multe caracteristici avantajoase ale lemnului il transforma intr-un material exceptional pentru constructii, usor de procesat si versatil. Poate face fata oricarei provocari intrucat poate fi usor modelat si combinat si nu are electricitate statica sau emisii de radiatii.

2. Posibilitatea prefabricarii

Prefabricarea peretilor si a elementelor pentru acoperis, indiferent de sezon si vreme, transforma munca producatorilor in una de calitate. Deasemenea, in momentul in care alegi sa folosesti lemnul ca material de constructie costurile vor fi diminuate si nu va fi nevoie de masini uriase care sa ajute la construirea unei case.

3. Timpul de construire

Elementele prefabricate reduc substantial timpul de construire. In functie de marime, casele mai mici pot fi ridicate in doar cateva zile iar cele mai mari si mai elaborate in doar cateva saptamani, ajungandu-se la rezultatul ridicarii unei case ieftine. Executarea consta in mare parte in ansamblarea tuturor elementelor.

4. Structura

Structura are un succes pe masura indiferent de tara in care este executata. La noi, conditiile vremii nu pun deloc in pericol integritatea unei astfel de case.

5. Izolatia termica

Cheltuielile de incalzire a unei case de lemn sunt cu pana la 5 ori mai reduse decat in cazul unei case realizate din beton. Izolatia termica oferita de lemn reduce semnificativ cheltuielile si emisiile de CO2 in atmosfera. Izolatia termica poate fi obtinuta foarte usor in cazul lemnului avand in vedere maleabilitatea materialului si structura lemnului care contine bule de aer.

6. Tehnica de instalare

Tevile si toate cablurile pot fi ascunse cu usurinta in structurile peretilor si in acelasi tim, nu va trebui sa darami un perete cu pickamerul daca vrei sa schimbi 2-3 fire.

7. Serviciile de consultanta

Puteti gasi cu usurinta firme care sa ofere solutii ieftine, in ce tine de design-ul si structura arhitecturala a unei astfel de case. Puteti sa va realizati locuinta exact dupa propriile dorinte.

8. Avantajul oferit iarna

Pe perioada iernii, casele din lemn sunt foarte usor de incalzit. In timp ce in casele traditionale mai intai trebuie sa se incalzeasca (cu greu) peretii ca mai apoi sa se incalzeasca si in camera, in casele de lemn acest proces este accelerat

9. Principiul ecologic

Lemnul salveaza folosirea a multe alte materiale deoarece poate fi gasit in natura, crescand mereu. Producerea lui nu are nevoie de energie prea multa si pentru construirea unei case de lemn nu e nevoie de un santier. Tratarea lemnului este posibila fara necesitatea folosirii unor solutii scumpe. In timpul procesarii lemnului nu se elibereaza in atmosfera nici un fel de substanta nociva.

10. Reciclarea

Structura unei case de lemn, dupa ce a fost demolata, poate fi folosita cu usurinta in alte tipuri de constructii sau lemnul in sine poate fi ars pentru diferite activitati termice.

11. Sanatatea

In cazul caselor de lemn, exista mereu un balans intre umiditate si aerul din pereti. Lemnul este un material de constructii regenerabil, natural, respira permanent prin milioanele de celule pe care le are, pastrand umiditatea camerelor la cele mai potrivite nivele. Este mai mult decat potrivit pentru persoane care sufera de probleme ale cailor respiratorii.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *